Insta filters in een fullframe mirrorless camera

Sigma FP komt met ingebouwde Orange & Teal functie

Siem van Woerkom 454 0
Een kleurenprofiel dat tegenwoordig enorm populair is bij gebruikers van Instagram komt standaard ingebouwd bij de nieuwe Sigma FP.

Sigma FP aankomend

De Sigma FP komt eraan, en het blijft een super interessant ding; de camera meet bijvoorbeeld slechts 10 x 6 x 5 cm. Maar laat je niet misleiden door het kleine formaat - deze camera biedt enorm veel mogelijkheden en zal een hele reeks beeldmakers aanspreken met zijn (relatief) grote 3,2-inch touchscreen en vele interessante functies.

Als brein heeft de Sigma FP een indrukwekkende 24,6-megapixel 35 mm full-frame sensor onder de motorkap. En voor foto's heeft de camera een ISO-bereik van 100-25600 en een 49-punts contrastdetectiesysteem dat Face en Eye-Detect mogelijk maakt. Het heeft ook een ingebouwde Auto HDR die drie belichtingen in één combineert. Als je geïnteresseerd bent in cinemagraphs, heeft het ook een instelling die het gemakkelijk maakt om de verleidelijke gifs te maken.

(Voorbeeld van een Orange & Teal bewerking) 

Orange & Teal

Wat blijkt nu? Naast al deze coole functies heeft de Sigma FP een nieuwe filter die wel heel erg hip is op dit moment, namelijk Orange & Teal. Sigma legt het uit op de splash pagina van de nieuwe camera;

'Kleurcorrecties zijn een proces waarbij de kleur van een video wordt gewijzigd en is een belangrijke stap in het maken van films die de 'stemming' van een film of andere soorten werk aanzienlijk zal veranderen. Een specifieke soort look die op grote schaal wordt gebruikt in Hollywood-films heeft een nieuwe kleurmodus geïnspireerd die is geïntroduceerd in de SIGMA fp, genaamd 'Teal and Orange'.
Deze nieuwe kleurmodus gaat over het creëren van een hoog contrast tussen oranje kleuren, die worden gevonden in menselijke huidtinten, en tealen (cyaanblauw, die hun complement zijn), voor visuals die zeer levendig en diep dramatisch zijn.'

We zijn benieuwd hoe het schieten aan zal voelen met deze filter actief. Zodra we een test exemplaar binnen hebben zullen we de resultaten uiteraard gelijk delen!

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem