Klein, kleiner, kleinst.

Sigma komt met bizarre nieuwe camera: de minuscule full-frame FP

Siem van Woerkom 942 0
Het is de kleinste full-frame camera ter wereld. Laten we eens kijken hoe hij in elkaar zit.

Ultra kleine Sigma FP

Sigma had eerder al gezegd dat er een full-frame camera in de maak was en nu is alles dan onthuld. En wauw wat een aparte camera is het.. Het was zeker het wachten waard.  

De Sigma FP meet slechts 45,3 x 112,6 x 69,9 mm en weegt 370g (!) zonder objectief, waardoor hij aanzienlijk kleiner en lichter is dan veel andere full-frame camera's. Wanneer er een 85mm f/1.4 of 1.2 op deze body gezet zal worden is het voor te stellen wat voor een komisch beeld dit op zal leveren. De camera maakt gebruik van een 24,6 MP back-illuminated full-frame sensor zonder optische low-pass filter.

Zoals verwacht zal de camera de L-vatting gebruiken. Sigma is een van de drie partners in de L-mount alliantie, samen met Panasonic en Leica, die beide de mount al gebruiken voor hun eigen camera's.

Het ISO bereik van de FP strekt zich uit van ISO100-25.600, hoewel uitbreidingsinstellingen tot ISO 102.400 equivalent mogelijk zijn en is een instelling die overeenkomt met ISO6 (!).


Afbeeldingen kunnen behalve JPEG ook in 14-bit RAW worden vastgelegd, waarbij onbewerkte bestanden eenvoudig bewerkt kunnen worden als DNG-bestanden, welke breed worden ondersteund door de programma's van Adobe en andere softwarepakketten.

Het model komt met een aantal technologieën die in de afgelopen jaren bij spiegelloze camera's onmisbaar zijn geworden. Van Eye AF voor het identificeren en scherpstellen van de ogen van een onderwerp, tot een elektronische sluiter die stille opnamen mogelijk maakt. Ook is HDR-fotografie mogelijk in-camera.

 

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem