Introductie Samyang AF 35mm F1.8 voor Sony FE mount

Christel de Wolff 1471
Samyang kondigt met de AF 35mm f/1.8FE voor Sony E-mount een nieuwe aanvulling op de Tiny Serie objectieven range aan.

Door het compacte formaat en het geringe gewicht van dit nieuwe AF 35mm f/1.8 FE-objectief is het universeel inzetbaar voor het fotograferen van een breed scala aan onderwerpen, zoals alledaagse situaties zowel binnen als buiten. Dit nieuwe Samyang groothoekobjectief biedt een uitstekende hoek-tot-hoek beeldscherpte en een hoge lichtsterkte van f/1.8. Hoewel het objectief is bedoeld voor full-frame camera’s, maakt het kleine formaat het ook geschikt voor APS-C Sony E-mount camera's en biedt dan een brandpuntsafstand van 52,5mm.

Stil en discreet

De stille autofocus en krachtige continu AF-prestaties maken het een geweldige keuze voor zowel foto's als filmopnamen, maar ook zeer goed inzetbaar bij straatfotografie. Het 35mm-objectief heeft een brandpuntsafstand dat in het algemeen beschouwd wordt als het beste voor straatfotografie. De Samyang AF 35mm f1.8 FE heeft tevens een weerbestendige constructie tegen het binnendringen van stof, lichte regen en sneeuw. Het maakt het hierdoor mogelijkheid om ook prachtige opnamen te maken in minder dan perfecte weersomstandigheden. Je kunt zo genieten van de vrijheid van fotografische expressie, met ondersteuning van de modernste camerafuncties.
Samyang AF 35

Speciaal lensontwerp

Samyang's unieke technologie heeft het mogelijk gemaakt om een optisch ontwerp te realiseren waarbij alle elementen als; vorm, kleur ruimte, randscherpte en chromatische aberratie in ogenschouw is genomen. Hierdoor ervaar je een prachtige bokeh die niet zomaar verkregen wordt, maar zorgvuldig ontworpen is. De kleine scherptediepte zorgt voor intrigerende opnamen. De uiterst fraaie weergave van de kleine scherptediepte is niet alleen het gevolg van de f/1.8 diafragma- opening, maar komt ook door het unieke optische ontwerp van dit Samyang autofocus objectief.

Kleine maar perfecte optiek: Binnen het totaal van 10 elementen in 8 groepen, gebruikt Samyang 4 speciale lenselementen. Dit zijn twee lenselementen met extra lage dispersie en twee asferische lenselementen, om resultaten te creëren met ongelooflijke scherpte, lage chromatische aberratie en minimale vertekening.

De unieke beeldkarakteristiek van Samyang-objectieven

De recente Samyang-objectieven staan ondertussen bij vele fotografen bekend om hun prettige zachte en warme kleurweergave, en geven de Samyang-objectieven een geheel eigen karakter. De nieuwe Samyang 35mm f/1.8 FE is hierop geen uitzondering en is door zijn snel en stil autofocus en hoge beeldkwaliteit een objectief dat ook professionele fotografen zal aanspreken.

Geavanceerd Samyang autofocus voor foto en video

Tegenwoordig moet het autofocus niet alleen rekening houden met hoe nauwkeurig en snel het beeld wordt vastgelegd, maar ook met hoe stil en vloeiend het is. Dankzij de nieuw ontworpen en ontwikkelde Samyang Linear STM (Stepping Motor) kan een grotere en zwaardere scherpstel-lensgroep stiller en nauwkeuriger worden afgeregeld, wat een uitstekende beeldkwaliteit oplevert bij zowel foto's als video's.
samyang introductie
Foto door Simon Shasha

Persoonlijke en praktische 'Custom Switch'

Met de Custom Switch is het fotograferen en bedienen van de Samyang AF 35mm f/1.8 FE intuïtiever en eenvoudiger. Zo kun je in de AF-stand van het objectief kiezen uit twee standen met handige functies. De scherpstelring kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het instellen van het diafragma, belichtingscorrectie of handmatige scherpstelling. Je past het gewoon aan bij opnamestand die past bij je persoonlijke voorkeur. In de toekomst zullen meer functies worden toegevoegd door een firmware-update (mogelijk via het los verkrijgbare Samyang Lens Station).

Beschikbaarheid en prijs

De Samyang AF 35mm F1.8 FE zal medio oktober beschikbaar zijn in de Benelux via de erkende Samyang dealers. Ga voor een overzicht van de Samyang dealers in de Benelux naar: www.samyangbenelux.com/dealers. De adviesverkoopprijs bedraagt €399,-

Info: www.samyangbenelux.com

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel