Tamron 17-50mm F/4 Di III VXD voor Sony E-mount binnenkort verkrijgbaar.

Redactie DIGIFOTO Pro 1008

Transcontinenta BV, distributeur voor Tamron in Nederland, kondigt verdere details, prijs en de beschikbaarheid aan van de Tamron 17-50 mm F/4 Di III VXD (model A068) voor full-frame Sony E-mount.

Dit baanbrekende objectief zoomt van 17 mm ultragroothoek tot 50 mm standaard, 's werelds eerste met een dergelijk dynamisch zoombereik voor full-frame mirrorless camera's. De nieuwe 17-50mm F4 van Tamron voor Sony mirrorless camera's is een ultragroothoekzoom met een constant diafragma van F4 voor ultragroothoek tot standaard brandpuntsafstanden. Een zoombereik dat ideaal is voor zowel foto's als video-opnamen. Dit objectief levert uitstekende optische prestaties over het hele zoombereik, met hoge scherpte van rand tot rand. Het objectief heeft ook een VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineair scherpstelmechanisme met superieure stille en dynamische prestaties en een supersnelle en zeer nauwkeurige autofocus. Bovendien verandert de fysieke lengte van het objectief niet tijdens het zoomen. Het is het perfecte objectief voor het maken van foto's, maar zeker ook ideaal voor video-opnamen. Dit omdat het eenvoudig te balanceren is, zelfs als het op een gimbal of andere apparatuur gebruikt wordt.

De unieke opnameprestaties op korte afstand bieden een minimale scherpstelafstand van slechts 0,19 m in de groothoekstand en 0,30 m in de telestand. Hierdoor kunnen fotografen dichter bij het onderwerp komen, om zo unieke foto's te maken in een breed scala aan opnamesituaties. De nieuwe 17-50 mm F4 zoom is het ideale "walk around" objectief en biedt een grote mate van mobiliteit en gebruiksgemak. Het maakt het mogelijk om verschillende soorten opnamen te maken, zowel foto's als video, van weidse landschappen tot snapshots, en dat alles zonder van objectief te hoeven wisselen.

Unieke kenmerken

  • Zoomobjectief van ultragroothoek tot standaard bij constant diafragma F4

Je hoeft niet van objectief te wisselen: gebruikers kunnen inzoomen van 17 mm ultragroothoek voor dynamische expressies, tot snapshots met de standaard brandpuntsafstand van 50 mm, een beeldhoek die dicht in de buurt komt van die van het menselijk oog. Bovendien is het groot open diafragma van F4 vast over het hele zoombereik, waardoor de belichting constant blijft bij in- en uitzoomen. Of je nu foto's of video's maakt, met de nieuwe 17-50 mm F4 zit je altijd goed.

  • Hoge optische prestaties en beeldkwaliteit over het hele zoombereik

Dankzij de deskundige opstelling van 15 lenselementen in 13 groepen, waaronder drie LD (Low Dispersion), een GM (Glass Molded Aspherical) en twee hybride asferische lenselementen, onderdrukt het nieuwe 17-50 mm objectief chromatische en andere optische aberraties op efficiënte wijze, waardoor fijne details van rand tot rand duidelijk worden vastgelegd in alle opnamen. Het objectief levert ook een zeer fraaie bokeh bij het open F4 diafragma. Hierdoor ontstaan aantrekkelijke landschapsfoto's, waarin onderwerpen zoals bomen en bloemen in seizoenskleuren, zich aftekenen tegen de achtergrond.

  • Compact voor gemakkelijke gebruik en een interne zoom voor uitstekende balans

De 17-50mm F4 weegt slechts 460 gram en is 114,4 mm lang, een vormfactor die goed in balans is op een Sony mirrorless camerabody. Het objectief heeft een intern zoommechanisme dat de objectiefbuis op een vaste lengte houdt. Hierdoor is het makkelijk te balanceren bij het maken van foto- of video-opnamen, of in combinatie met een rig of gimbal. Bovendien heeft de nieuwe zoom een vochtbestendige constructie en een fluorcoating. Dankzij het eenvoudige gebruik en het compacte formaat is dit een geweldige keuze voor actieve scenario's zoals bergbeklimmen of andere buitenactiviteiten.

  • Snelle en nauwkeurige AF voor foto- en video-opnamen

De AF-aandrijving van de 17-50mm F4 maakt gebruik van het VXD lineaire motormechanisme voor het scherpstellen, waarmee de snelste en nauwkeurigste autofocus in zijn klasse wordt bereikt. Dankzij de snelle en nauwkeurige scherpstelling op bewegende onderwerpen en de uitstekende tracking, kunnen fotografen snel overschakelen naar een hoger opnametempo. Dankzij de stille werking tijdens het scherpstellen, is het objectief zeer geschikt voor het maken van foto's of video's voor opnamen met weinig geluid in stille omgevingen.

  • Uitstekende close-up opnameprestaties voor grotere veelzijdigheid

Dit objectief heeft een zeer korte minimale scherpstelafstand van slechts 19 cm in de groothoekstand en 30 cm in de 50 mm stand. De werkafstand bij 17 mm is slechts 5,7 cm, dichter bij zelfs dan de meeste prime objectieven. Fotografen kunnen zo zeer dicht bij het onderwerp komen, en zo de voorgrond uitvergroten tegen een onscherpe achtergrond. Ze kunnen ook makkelijk scherpstellen zonder hun opnamepositie te hoeven veranderen, zelfs op plaatsen met beperkte ruimte.

  • Unieke ingebouwde extra functies voor meer bedieningsgemak
  • Tamron Lens UtilityTM software

Via de ingebouwde USB-C poort in het objectief zijn de mogelijkheden van de 17-50 mm verder uit te breiden voor het maken van foto's en video's.

  • Vochtbestendige constructie en fluorcoating op de frontlens
  • 67 mm filtermaat

Net als de meeste andere Tamron objectieven voor mirroless camera's

Beschikbaarheid en prijs

De Tamron 17-50 mm F/4 Di III VXD (model A068) voor de Sony E-mount, zal vanaf eind oktober 2023 verkrijgbaar zijn bij de Tamron verkooppunten in Nederland voor een adviesprijs van € 829.- inclusief btw.

 

Lees hier ook:

NIKON KONDIGT DE NIEUWSTE SYSTEEMCAMERA AAN, DE Z F

Regenachtige dagen

afbeelding van Kasper Knoester

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie