35 jaar wachten wordt beloond

Het verhaal van Karen Hutton en de Fujifilm GFX 50s

Redactie DIGIFO... 1341 0
Karen Hutton wilde al sinds jongs af aan fotograaf worden, maar werd flink ziek van de DOKA-chemicaliën. Toen digitale camera’s hun intrede deden was ze zielsgelukkig, maar stiekem hoopte ze ooit nog met middenformaat te kunnen werken. Na 35 jaar werd het wachten beloond.

De Amerikaanse fotograaf Karen Hutton is al sinds jongs af aan bezig met fotografie. In haar twintiger jaren had ze net besloten om de stap naar professional te maken toen ze flink ziek werd van de chemicaliën die nodig zijn om foto’s te ontwikkelen. Ze werd gedwongen te stoppen en wachtte jaren lang totdat digitale fotografie een serieuze optie werd. Hoewel ze zeer verheugd was dat ze eindelijk weer kon fotograferen bleef ze één droom hebben: werken met een middenformaatcamera. Helaas waren deze veel te duur, niet goed te gebruiken in ruige omstandigheden en te zwaar om zomaar mee te nemen.

Na 35 jaar werd haar wachten beloond en kon ze eindelijk landschapsfoto’s maken zoals ze altijd al wilde.

 

Lees ook: Review: De Fujifilm GFX 50s klopt helemaal

Fujifilm GFx 50s

In september vorig jaar introduceerde Fujifilm het mirrorless middenformaat GFX-systeem, dat door vriend en vijand vol lof wordt ontvangen. De foto's die uit de GFX 50s komen zijn werkelijk schitterend met ontzettend veel details en prachtige kleuren. Hutton vertelt vol enthousiasme over de kwaliteit die de camera produceert en meent dat elke foto episch wordt.

Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie