Gave manual focus portretlens

Kipon komt met 75mm f/2.4 GFX objectief

Siem van Woerkom 276 0
Een gek snuitje, maar een zeer mooi en optisch interessante lens.

Aparte behuizing

Kipon heeft een nieuw objectief aangekondigd voor een groeiende lijn aan medium-format lenzen. Het compacte Kipon 75mm objectief is ideaal voor middelgrote Fuji GFX camera's. Hij is klein en snel genoeg om alle fotografische situaties aan te kunnen. Bijvoorbeeld portretten of landschaps- en straatfotografie. Alle mogelijkheden voor beeldcompositie en visuele beelden kunnen creatief worden gerealiseerd met de (handmatige) lens.

De 75 mm Fuji GFX lens met een constante snelheid van f/2,4 en een brandpuntsafstand van 75 mm zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor Fuji GFX camera's, maar zullen uiteindelijk ook beschikbaar worden voor andere mounts. Tijdens de ontwikkeling werd bijzondere aandacht besteed aan het bereiken van een lichtgewicht en compact formaat om te voldoen aan het (op dit moment) kleine aanbod van objectieven voor medium format camera's.

Handmatig scherpstellen is geen straf

Het ontwerp is gebaseerd op klassieke constructies en zal dan ook voor veel mensen een nostalgische sfeer opwekken. De fotograaf heeft de volledige controle bij het selecteren van het focuspunt en daarmee blijft de originele fotografie-ervaring behouden in vergelijking met autofocuslenzen.

Kipon gaat ervan uit dat de meeste fotografen dit objectief aan zullen schaffen om portretten te schieten. Wat met de f/2.4 op zo'n enorme sensor een prachtige bokeh zal geven. 

De lens is vanaf vandaag te bestellen en zal zo'n 700eu kosten. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem