Hulp bij de weekopdracht

Ga aan de slag met je groothoek en verras ons!

Remco Stunnenberg 299 0
Iedere week krijgen jullie van ons een nieuwe 'Weekopdracht' voorgeschoteld. Voor deze week zijn we nog steeds op zoek naar de mooiste en meest creatieve foto's gemaakt met een groothoeklens.

Beelden insturen kan nog tot en met morgen. Doen hoor! De maker van de leukste, meest creatieve en verrassende foto wint een toffe prijs.

Veel landschapsfotografen zullen hem in hun fototas hebben zitten; het groothoekobjectief. Als landschapsfotograaf wil je immers zo goed mogelijk de intentie van het landschap overbrengen aan de kijker. Landschappen maken vaak indruk door hun wijde blik! Een groothoekobjectief komt dan goed van pas.

Technisch gesproken spreken we van een groothoekobjectief als de lens een brandpuntsafstand van 35mm of kleiner heeft. Door de wijde blik van het objectief is deze uitermate geschikt voor landschaps-, architectuur- en interieurfotografie. Echter, ook bij andere disciplines van fotografie is een groothoekobjectief heel goed te gebruiken.

© Remco Stunnenberg

Persoonlijk gebruik ik de groothoek alleen voor landschapsfotografie maar als gezegd is “hij” ook uitermate geschikt voor andere disciplines. Laat ons zien waar jij de groothoek voor gebruikt.

Wat moet je doen?

Zend je foto in via onze Lezersgallery en geef je foto de titel mee van de desbetreffende weekopdacht. Deze week is dat dus: groothoek.

De winnaar wordt in de volgende Inspiratie-Nieuwsbrief bekendgemaakt. Veel succes!

Lees ook: AF 14mm f/2.8 F, Samyang's eerste autofocus objectief voor de Nikon F mount

Lees ook: Introductie Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD 

Lees ook: Fujifilm kondigt langverwachte FUJINON XF8-16mmF2.8 R LM WR ultra-groothoek zoomobjectief aan​​​​​​​

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco