Samyang's eerste autofocus objectief voor de Nikon F mount

Remco Stunnenberg 929 0
Transcontinenta B.V., importeur voor Samyang Benelux, introduceerde onlangs het langverwachte eerste autofocus objectief voor de Nikon F mount voor DSLR camera’s met een Full-Frame sensor: de Samyang AF 14mm f/2.8 F.

Dit eerste Samyang autofocus objectief voor Nikon is een mooi voorbeeld van Samyang’s met awards bekroonde optische technologie, met name in het groothoek en ultra-groothoek bereik. De lensopbouw van de Samyang AF 14mm f/2.8 Nikon F bestaat uit 15 elementen in 10 groepen, waaronder twee asferische elementen, vier elementen met een hoge refractie (HR), en één element met een extra lage dispersie (ED). Dit minimaliseert vervorming en chromatische aberraties en zorgt voor een hoge opnameresolutie.

Dit objectief biedt een zeer brede beeldhoek van maar liefst 116,6 graden, zodat het een unieke kijk en perspectief biedt op de wereld om ons heen. Ook dit ultra groothoekobjectief van Samyang is voorzien van zeven ronde diafragmabladen.

Door toepassing van lichtgewicht lensdelen en een korte verschuiving van de lensdelen over het scherpsteltraject, is de autofocus van de Samyang AF 14mm f/2.8 Nikon F stil, snel en accuraat. Hierdoor kan het ook ingezet worden in situaties waarbij de fotograaf zo onopvallend mogelijk moet blijven.

Samyang AF 14mm f/2.8 Lichtgewicht en weerbestendigDeze compacte Samyang AF 14mm voor Nikon weegt slechts 484 gram (zonder lensdop en zonnekap) en is daarmee ideaal voor op reis. De vochtbestendige afwerking maakt het mogelijk dit objectief ook onder minder gunstige weersomstandigheden in te zetten. Met een minimale scherpstelafstand van slechts 0,20 meter, is het mogelijk om overal en altijd bijzondere close-up shots te maken, van bijvoorbeeld huisdieren, voedsel, en producten. Door de extreme groothoek wordt niet alleen het onderwerp op de voorgrond groot afgebeeld, maar is ook de omgeving duidelijk herkenbaar. Dankzij de praktische AF/MF schakelaar is het mogelijk snel te wisselen tussen autofocus en handmatige scherpstelling.

Lees ook: Nieuw; Samyang Benelux Photo Group

Vijf jaar Samyang Benelux garantie


De kwaliteit van Samyang objectieven is uitstekend, maar er kan altijd wat gebeuren. Het is dan ook goed te vermelden dat nieuwe Samyang gebruikers nu terug kunnen vallen op een extra zekerheid. Transcontinenta biedt een verlengde garantie van 5 jaar voor Samyang objectieven in de Benelux. Hiermee verlengt de consument de standaard garantie direct van 2 naar 5 jaar. Om hier gebruik van te kunnen maken, dient de consument zich binnen 4 weken na aankoop online te registreren. Dat kan hier. De communicatie over deze verlengde garantie wordt onder andere via de verpakking van de Samyang objectieven gevoerd.

Beschikbaarheid en prijs
 

De Samyang AF 14mm f/2.8 Nikon F is vanaf deze maand beschikbaar via de erkende Samyang verkooppunten en heeft een adviesverkoopprijs van € 789,99 inclusief B.T.W. Kijk hier voor een overzicht van Samyang dealers.

Lees ook: Gebruik de Transcontinenta Probeerservice! 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco