Unieke kijk op de wereld

Heb jij al kennis gemaakt met de ZEISS Look?

Christel de Wolff 2883 0
'Fotografen spreken vaak gepassioneerd over de ZEISS Look als ze beschrijven wat de foto's met ZEISS-objectieven zo bijzonder maakt,' legt Björn Pados, Product Manager van ZEISS uit. Maar wat is dan precies de ZEISS Look?

ZEISS ontwikkelde een speciale campagne waarin getoond wordt hoe het unieke uiterlijk van ZEISS Batis objectieven tot stand komt en welke speciale technische kenmerken de objectieven hebben om fotografen tot hun creatieve foto's te laten komen. Er is zelfs een speciale website aangemaakt. 

Zo ontstaat de 'ZEISS Look'

De term 'ZEISS Look' valt wanneer ZEISS fotografen spreken over hun bijzondere beelden. 'Daarom willen we deze specifieke campagne gebruiken om te verkennen en te demonstreren wat deze look zo bijzonder maakt', zegt Björn Pados. 'We hebben met onze ZEISS-experts gesproken, de belangrijkste factoren samengevat en besproken wat deze betekenen voor onze gebruikers.' De Product Manager gelooft dat de ZEISS Look zich onderscheidt dankzij de volgende aspecten:

  • Uitzonderlijke beeldscherpte
  • Natuurgetrouwe kleurweergave
  • Het 3D-pop-effect

Ultra scherpe foto's dankzij het hoge microcontrast

Een foto vertelt niet alleen een verhaal, maar laat ook vele belangrijke details zien. Ook als je je foto's achteraf wilt bewerken, profiteer je van het hoge contrast dat een ZEISS Batis objectief levert. De hoogwaardige Batis objectieven met een brandpuntsafstand zorgen voor een buitengewoon hoge definitie, niet alleen in het midden van het beeld, maar helemaal tot aan de rand. Dit is zelfs bij bolle opening.

Natuurgetrouwe kleurexplosie

Het maakt niet uit of een foto spontaan is genomen of dat het veel tijd en moeite heeft gekost om het juiste onderwerp te vinden. Van één ding moet je altijd op aan kunnen en dat is het overbrengen van emoties. Een heldere en natuurgetrouwe kleurweergave is daarbij essentieel. De kleurechtheid die met de ZEISS Batis objectieven wordt bereikt, geven foto's een levendig en authentiek karakter. Foto's zien er zelfs onbewerkt al indrukwekkend uit. Hoe komt ZEISS tot deze resultaten? Door gebruik te maken van een combinatie van de ZEISS T meerlaagse coating en high-transmission objectieven die samen ervoor zorgen dat de natuurlijke kleuren zo goed mogelijk worden bewaard.

Grandioos bokeh

Sommige onderwerpen springen direct in het oog. En met de Batis objectieven van ZEISS maak je foto's waarbij je het gevoel hebt dat de scherp gestelde delen bijna los staan van de rest van het beeld. Dit wordt ook wel het magische ZEISS 3D-pop-effect genoemd. Bij volle opening creëer je een harmonieus bokeh met extra visuele kick. Zelfs bij foto's met lichtpunten voor of achter het onderwerp, bij een rommelige achtergrond of bij een sterk contrast tussen licht en donker is een ZEISS Batis in staat om indrukwekkende resultaten te leveren.

Gebruiksgemak

Een objectief kan nog zulke mooie beelden maken, als het niet handzaam is, zal je toch vaak twijfelen om het mee te nemen in je dagelijkse routine. Gelukkig zijn de ZEISS Batis objectieven lichtgewicht en bestaan ze uit een speciale metalen behuizing om er voor te zorgen dat er ook bij slecht weer of in stoffige omgevingen nog tot een mooie foto gekomen kan worden. Ook zijn de objectieven duurzaam ontworpen om jarenlang intensief gebruik aan te kunnen. En met behulp van het innovatieve OLED-display kun je makkelijk de scherpstelafstand en scherptediepte aflezen, ook bij slecht licht. Omdat de Batis objectieven een vaste brandpuntsafstand hebben, kan het optische design volledig op de geselecteerde brandpuntsafstand worden berekend. Alle elementen van de ZEISS objectieven zijn dan ook perfect op elkaar afgestemd.

 

Inspirerende video

De kern van de campagne wordt gevormd door de inspirerende video waarin Britse reis- en landschapsfotograaf Ed Norton wordt gevolgd op zijn reis door Marrakech. De fotograaf laat zien wat de ZEISS Look volgens hem zo onderscheidend maakt. Bij het bekijken van de video heb je bijna het idee dat je zelf aanwezig bent in de bruisende stad. Meer indrukken van de ZEISS Look krijg je op de website, facebook en/of instagram van Ed Norton.

Kies de ZEISS Batis die bij jou past

De ZEISS Batis familie biedt een keuze uit vijf brandpuntsafstanden die bewezen hebben het populairst te zijn onder gebruikers van de Sony Alpha systemen. Het betreft een ultra groothoek (2.8/18), groothoek (2/25), standaard/macro (2/40), korte portret tele (1.8/85) en een tele objectief (2.8/135). Naast een snelle autofocus, bieden alle objectieven ook handmatige scherpstelling.  

Meer info over de ZEISS Batis objectieven vind je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel