Het langverwachte groothoekobjectief

SIGMA 28mm f/1.4 art: prijs bekend

Remco Stunnenberg 328 0
Het 28mm objectief is lang een standaard geweest binnen de filmfotografie. Door deze jarenlange verwantschap met deze focale afstand blijft er een grote vraag bestaan naar dit groothoekobjectief. Met de 28mm f/1.4 DG HSM Art lost SIGMA dit verlangen in.

Begin februari verwacht SIGMA de eerste exemplaren in SIGMA SA mount, Canon EF- en Nikon F mount te leveren. Beschikbaarheid van de Sony E-mount wordt op een later moment bekend gemaakt. De adviesprijs van dit objectief bedraagt € 1.449 incl. BTW.

Lees ook: SIGMA 60-600mm Sports: Veelzijdig objectief

SIGMA 28mm f/1.4 DG HSM Art voorzien van twee ‘F’ laag dispersie (FLD) glaselementen

De SIGMA 28mm f/1.4 DG HSM Art is voorzien van twee ‘F’ laag dispersie (FLD) glaselementen en drie speciaal laag dispersie (SLD) glaselementen. Daarnaast zorgen drie asferische lenselementen voor een krachtige correctie van chromatische aberratie, die kenmerkend is voor groothoekobjectieven. Sagittale coma flare en vervorming is bovendien tot een minimum teruggebracht.

SIGMA 28mm f/1.4 DG HSM Art: Stof- spatwaterdicht

Het objectief is stof- en spatwaterdicht met een frontlens die is voorzien van een olie- en vochtwerende coating en daarnaast voorzien van SIGMA’s nieuwste hyper sonic motor (HSM) voor een razendsnelle en accurate autofocus. De SIGMA 28mm F1.4 DG HSM Art heeft een uitstekende beheersing van flare en ghosting en is compatible met Canon’s lenscorrectie systeem.

Review SIGMA 28mm f/1.4 DG HSM Art

DIGIFOTO Pro beschikt al over de SIGMA 28mm f/1.4 DG HSM Art. In DIGIFOTO Pro 1.2019 lees je onze bevindingen met dit objectief. En eerder al een online preview. Hou onze website en social media kanalen dus goed in de gaten.

Belangrijkste eigenschappen en productinformatie

De belangrijkste eigenschappen en productinformatie van de SIGMA 28mm f/1.4 DG HSM Art vind je hier.

DIGIFOTO Pro thuis op je eigen deurmat ontvangen? Dat kan. Neem dan nu een abonnement. Je kunt edities ook altijd los bestellen.

Lees ook: Nu in de winkel: DIGIFOTO Pro 6.2018

 

 

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco