Hulp bij de weekopdracht

Portret: let op de ogen!

Christel de Wolff 649
Heb je onze weekopdracht al gezien? Deze week vragen we je om je mooiste portret in te sturen. Om je op weg te helpen delen we regelmatig tips en inspiratie artikelen die te maken hebben met het onderwerp van de desbetreffende weekopdracht. Vandaag wijzen we je op een belangrijk aspect in jouw portretfoto's: de ogen!

Lees meer: Doe mee met de nieuwe weekopdracht: Portret

Ogen in een portret

In een portret zijn de ogen meestal het belangrijkste onderdeel. Hoe het model kijkt kan dan ook een portret maken of kraken. Tijdens het fotograferen zijn de ogen dan ook het punt waar je op scherpstelt. Maar om de ogen er nog iets meer uit te laten springen is er een handig trucje die jij gemakkelijk kunt toepassen op je portret.

Mathieu Stern

Omdat hij zoveel aanvragen kreeg voor deze tutorial, laat Mathieu Stern in een minuut zien hoe je de ogen uit een portret kunt laten springen. In een paar simpele stappen verscherp je de ogen net iets meer, waardoor ze er echt uit poppen. Gemakkelijk toch?

Doe mee met de weekopdracht: Portret

Zend je foto in via onze Lezersgallery en geef je foto de titel mee van de desbetreffende weekopdacht. Deze week is dat dus: Portret

De winnaar wordt in de volgende Inspiratie-Nieuwsbrief bekendgemaakt. Veel succes!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel