Kleinste en lichtste in zijn soort

Introductie Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD

Remco Stunnenberg 873 0
Transcontinenta, importeur van Tamron in Nederland, introduceert vandaag een geheel nieuwe ultra-groothoekzoom: de Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD (Model A037) voor Full-Frame en APS-C DSLR camera’s van Canon en Nikon.

De visie achter de Tamron 17-35mm is die van een ultragroothoekzoom met een geheel ander concept dan de huidige Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD (Model A012). Uiteraard wel met behoud van de hoge beeldkwaliteit, maar dan in een veel compactere en lichtere behuizing.

Fotografeer onder alle omstandigheden

Met slechts 9 centimeter lengte en een gewicht van 460gram is dit met recht de kleinste en lichtste in zijn soort. Het brandpuntbereik loopt van een ultra brede 17mm voor het professioneel vastleggen van landschappen en architectuur, tot een zeer universeel inzetbare gematigde 35mm groothoek voor onder andere reportages en straatfotografie. De 17mm heeft voor een ultra groothoek een hoge lichtsterkte van F/2.8 die langzaam verloopt naar F/4.0 in de 35mm stand. De spatwaterdichte behuizing en de vocht- en vuilwerende Fluorine coating op de frontlens, maken het fotograferen onder alle weersomstandigheden mogelijk. De nieuwe Tamron 17-35mm F/2.8-4.0 Di OSD is de perfecte keus voor iedereen die kennis wil maken met ultra groothoekfotografie en daarbij de voorkeur geeft aan een objectief van compact formaat.

Optische constructie

De optische constructie van dit objectief (15 elementen in 10 groepen) gebruikt vier LD (Low Dispersion) lens elementen om de axiale chromatische aberraties, die kunnen voorkomen bij ultra-wide-groothoek zooms, te minimaliseren. Met twee exact geplaatste GM (Glass Molded Asfherical)-lenzen kan ook vervorming en andere aberratie worden gecorrigeerd. Als de kleinste en lichtste in zijn klasse en gericht op hoge beeldkwaliteit, hebben de ingenieurs bijzondere aandacht besteed aan de grootte. Het objectief is ook zorgvuldig ontworpen om de beeldscherpte tot aan de randen te garanderen en met behoud van een hoog contrast. De minimale scherpstelafstand tot het onderwerp voor het volledige zoombereik is een korte 28 centimeter. Hierdoor is het nog steeds mogelijk de achtergrond te vervagen wanneer het diafragma geopend wordt en het onderwerp dichtbij gefotografeerd wordt met deze ultra groothoekzoom.

Fluorine coating


Afdichtingen zijn zowel bij de bajonet als op diverse andere kritische gedeeltes van de behuizing aangebracht. Dit voorkomt het binnendringen van vocht en vuil in het objectief. Hierdoor kan de nieuwe Tamron 17-35mm ook onder de meest ruige weersomstandigheden worden ingezet. Het oppervlak van de frontlens is gecoat met een beschermende fluorine coating met uitstekende water- en olieafstotende eigenschappen. De frontlens is hierdoor gemakkelijker schoon te maken en is minder gevoelig voor de schadelijke effecten van vuil, stof, vocht of vette vingerafdrukken. De coating zorgt ook voor een verbeterd niveau van duurzaamheid en zal zijn effectiviteit jarenlang behouden.

Voorbeeldfoto, gemaakt met de Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD

Beschikbaar

De nieuwe Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD voor Nikon zal vanaf begin september beschikbaar zijn. De versie voor Canon wordt begin oktober verwacht.

Adviesprijs

De geadviseerde marktprijs voor de Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD is €729-, inclusief B.T.W.

Meer info? Kijk hier

Lees ook: De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD in de praktijk

Lees ook: Gebruik de Transcontinenta Probeerservice!

Lees ook: Tamron Cashback actie. Van Ultragroothoek tot Supertele objectief

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco