Speciaal ontwikkeld voor full-frame Sony E-mount systeemcamera's

De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD in de praktijk

Remco Stunnenberg 1325 0
Eventfotograaf Delio Nijmeijer “schiet” wereldwijd op met name dance events. Eind juni vloog hij voor de worldtour van 'Don’t Let Daddy Know' naar Chili om twee events vast te leggen. Tijdens deze klus werkte hij onder andere met het recent door Tamron op de markt gebrachte 28-75mm F/2.8 Di III RXD objectief. Dit objectief is speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd voor full-frame Sony E-mount systeemcamera's.

Sinds juni van dit jaar fotografeert Delio met de Sony A7III met de daarbij behorende objectieven. 'Ik wilde eigenlijk geen mount converter, maar alleen voor Sony E-mount ontworpen objectieven gebruiken. Hiermee werkt de continu autofocus het best. Een groot probleem waar fotografen tegen aanlopen bij een complete overstap, is echter de forse investering die je moet doen. Met een adviesprijs van €799,- was mijn interesse voor het Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD objectief dan ook snel gewekt. Voor een soortgelijk objectief van Sony, de 24-70mm f/2.8 GM of de Sony 24-105mm f/4.0 G betaal je respectievelijk €2249,-, of €1349,-.'

Transcontinenta stelde dit objectief beschikbaar aan Delio. 'De worldtour van 'Don’t Let Daddy Know' in Chili was een indoor event en daarmee een uitgelezen mogelijkheid om het nieuwe en eerste lichtsterke objectief van Tamron voor Sony E-mount systeemcamera’s aan de tand te voelen. Weinig licht, snel wisselende lichtsituaties en constant bewegende DJ’s maken het voor de apparatuur én de fotograaf een uitdaging.'

In DIGIFOTO Pro 4.2018 lees je de bevindingen van Delio met dit objectief. Wij geven je hierbij een extra set van beelden die Delio in Chili schoot met de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD.

Nog geen abonnement?

Je haalt DIGIFOTO Pro voor €5,95 in huis. Ontvang je onze magazines liever op je deurmat? Neem dan een abonnement. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Lees ook: Tamron Cashback actie. Van Ultragroothoek tot Supertele objectief

Lees ook: Gebruik de Transcontinenta Probeerservice!

Lees ook: De Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2, een nieuwe standaard op gebied van beeldkwaliteit en mogelijkheden

Beelden: © Delio Nijmeijer 

 

 

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco