Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD aangekondigd

Redactie DIGIFO... 917 0
Transcontinenta kondigt de ontwikkeling aan van een geheel nieuw en lichtsterk standaardzoom voor Full-Frame Sony E mount camera’s: de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD (Model A036).

Dit is de eerste stap in de strategie van Tamron om meer objectieven op de markt te gaan brengen voor Full Frame mirrorless camera’s. De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD levert uitmuntende optische prestaties, waaronder een uitstekende beeldkwaliteit en een prachtige achtergrondonscherpte (bokeh). Fotografen kunnen straks als nooit tevoren genieten van dynamische groothoek close-up opnamen dankzij een minimale scherpstelafstand van slechts 0,19m in de groothoekstand. De inzetbaarheid en veelzijdigheid van dit nieuwe Tamron objectief worden versterkt door het compacte formaat en het lichte gewicht, gezien een lengte van slechts 117,8 mm en een gewicht van 550 gram.

Tamron 28-75mm F/2.8

De Tamron 28-75mm F/2.8 bevat een geheel nieuw snel en nauwkeurig Tamron AF-aandrijfsysteem. De Tamron RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) scherpstelmotor werkt ook opmerkelijk stil, waardoor de 28-75mm zoom zeer geschikt is voor het maken van video-opnamen. De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD heeft een vochtbestendige constructie die vooral van pas komt bij het gebruik onder slechte weersomstandigheden.

De door Tamron ontwikkelde hydrofobe Fluorine coating zorgt er verder voor dat de frontlens zeer goed bestand is tegen vingerafdrukken, vocht en vuil. Daarnaast is de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD compatibel met het 'Directe handmatige scherpstelsysteem' (DMF)" van de Sony mirrorless camera's, waardoor deze nieuwe zoom optimaal gebruik kan maken van de geavanceerde functies die voor veel professionele Sony cameragebruikers vanzelfsprekend zijn.

Productkenmerken Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD:

1. Uitmuntende optische prestaties, waaronder een uitstekende beeldkwaliteit en een prachtige bokeh door de vaste grote lensopening van F/2.8 over het gehele zoombereik.
2. Comfortabel licht van gewicht (550 gram) en een totale lengte van slechts 117.8mm.
3. Macro-mogelijkheden door de unieke kortste scherpstelafstand van 0,19m in de 28mm stand en 0,39m in de 75mm stand.
4. Een geheel nieuw ontworpen Tamron RXD scherpstelmotor voor een snel en zeer stil AF. Hierdoor is het uiterst geschikt voor video-opnamen
5. Opwindend next-generation design met behoud van de merkconsistentie die ergonomisch superieur is.
6. Vochtbestendige constructie en een Fluorine gecoate frontlens zorgen voor optimale bescherming tegen de meest barre weersomstandigheden.
7. Compatibel met het "Directe handmatige scherpstelsysteem" (DMF)" van de Sony mirrorless camera's, waardoor de fotograaf direct, en zonder tijdsverlies, kan overschakelen van AF naar MF.

Beschikbaarheid en prijzen

De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD (Model A036) zal zover nu bekend halverwege 2018 op de markt komen. De exacte datum en adviesverkoopprijs zullen op een later moment bekend gemaakt worden. Ga voor meer informatie naar transcontinenta.nl.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie