Nu in de kiosk: Masterclass 1.2013

DIGIFOTO Masterclass 1.2013 - Nu in de kiosk

Julian Huijbregts 9869
De eerste Masterclass-editie van dit jaar ligt in de kiosk! Deze keer nemen we het thema portretfotografie uitgebreid onder de loep. Diverse topfotografen waaronder Merlijn Doomernik en Linelle Deunk geven hun geheimen bloot, maar er is nog veel meer.

Portretfotografie, vrijwel iedere fotograaf - amateur of (semi)prof - krijgt wel eens met deze vorm van fotografie te maken. Er zijn echter tal van manieren om hiermee aan de slag te gaan. In deze editie gaan we daar uitgebreid op in en interviewen we diverse topfotografen over hun werk en methoden.

Masterclass Portretfotografie

Onlangs viel Linelle Deunk bij de Zilveren Camera 2012 in de prijzen. In de categorie 'Portretten Enkel' behaalde ze de eerste prijs, in de categorie 'Portretten Serie' de tweede prijs. We spreken uitgebreid met Linelle over haar werk en haar foto van actrice Maryam Hassouni schittert op de cover.

Masterclass 1.2013

Merlijn Doomernik

Merlijn Doomernik pakt het heel anders aan. In zijn portretten van Bekende Nederlanders is duidelijk een eigen stijl te herkennen. Zijn foto's worden vaak gekenmerkt door een vleugje humor. Tegenwoordig werkt hij steeds vaker met flitslicht.

Merlijn Doomernik

Willie Wartaal
Foto © Merlijn Doomernik

Bart Koetsier, Li Wei

Daarnaast lees je meer over de documentaire portretten van Bart Koetsier en komt het werk van de Chinese performancekunstfotograaf Li Wei aan bod. Een van zijn foto's werd door Time Magazine gekozen voor de top 10 van 2012.

Masterclass Zelfportret

Een makkelijke manier om te oefenen met portretfotografie is het maken van zelfportretten. In onze fotowedstrijd eind vorig jaar ontvingen we veel creatieve inzendingen. We laten een selectie van winnaars en deelnemers aan het woord over hun foto.

Reviews: Canon EOS 6D, Nikon D5200 en Sony NEX-6

Tussen alle foto's en inspiratie hebben we ook nog een aantal reviews gestopt. Zo vertellen we je onze bevindingen over de Canon EOS 6D, Nikon D5200 en de Sony NEX-6. Ook de Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/4 VR en de Tamron SP 70-200mm f/2.8 VC USD hebben we uitgebreid aan de tand gevoeld.

Bijzondere NIKKOR-objectieven

Wist je dat er een Nikkor-objectief op de eerste kleinbeelcamera van Canon zat? Ken je de Nikkor-N 5 cm f/1.1 voor meetzoekercamera's? NIKKOR, de naam waaronder Nikon haar objectieven op de markt brengt, bestaat 80 jaar. Een goede reden om de geschiedenis in te duiken en op zoek te gaan naar bijzondere stukken glaswerk. We hebben heel wat gevonden, van onderstaande 'Medical-Nikkor' tot aan objectieven voor grootformaatcamera's.

Medical Nikkor

Tussenstand: De Nieuwe Wildernis

In iedere editie lees je over De Nieuwe Wildernis - het filmproject in De Oostvaardersplassen. Het filmen zit er bijna op, we gaan in gesprek met de makers en maken de tussenstand op. We komen interessante zaken te weten, zo vertelt veldregisseur/natuurfotograaf /filmer Ruben Smit dat het materiaal dat is geschoten met de dslr's prima mee kan komen met de professionele filmcamera's.

Nieuwe Wildernis

Filmstill uit De Nieuwe Wildernis

En meer...

Naast deze onderwerpen heeft de DIGIFOTO Masterclass 1.2013 nog veel meer te bieden. We tonen werk van onze lezers in de spotlight-rubriek, uiteraard hebben we weer een hele dikke fotowedstrijd voor jullie klaarstaan en laten we winnaars van onze vorige wedstrijden aan het woord.

Nu verkrijgbaar

DIGIFOTO Masterclass 1.2013 ligt nu in de kiosk. Je haalt 'm in huis voor het luttele bedrag van 5,95 euro. Wil je 'm liever vanzelf op de deurmat ontvangen? Neem dan een abonnement! Voor 29,75 euro krijg je zes edities thuisgestuurd.