Fotowedstrijd: 'Pure Portretfotografie'

Fotowedstrijd: 'Pure Portretfotografie'

jesse kraal 54082 24
In deze fotowedstrijd gaan we op zoek naar de mooiste 'pure' portretten. Nabewerking is niet verboden, je mag je raw-bestand uiteraard 'ontwikkelen' en/of aanpassingen maken om het resultaat naar wens te maken, maar we verwachten 'pure' foto's, die draaien om het model en om emotie. Dus geen overdreven make-up, hdr-achtige bewerkingen en flink gemanipuleerde beelden.

Masterclass 1.2013In de DIGIFOTO Masterclass 1.2013 lees je alles over potretfotografie, tijd om te laten zien wat je hebt opgestoken in deze fotowedstrijd!

Digitale fotografie en beeldbewerking lijken onlosmakend met elkaar verbonden. Dat weerhoudt ons niet om op zoek te gaan naar de mooiste 'pure portretfoto'. Nabewerking is zeker niet verboden, want een raw-foto is een digitaal negatief en zal dus (digitaal) ontwikkeld moeten worden. Maar met een digitale collage zul je deze wedstrijd niet winnen. Puur is dus het devies, échte mensen op échte foto's.

De drie fotografen die ons het meest gelukkig weten te maken met een prachtige foto, maken wij weer gelukkig met drie geweldige prijzen. We organiseren de wedstrijd in samenwerking met Transcontinenta, de importeur van vele vooraanstaande fotomerken stelt de prijzen beschikbaar. Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor de prijzen? Stuur ons maximaal twee (2) foto's. En houd het puur!

Deadline: 12 mei 2013

Inzenden kan tot en met zondag 12 mei 2013. Daarna buigt de jury zich over de inzendingen en worden de winnaars zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Let op: je mag maximaal twee (2) foto's inzenden. Zend je meer foto's in, dan volgt diskwalificatie en ding je met geen enkele foto mee naar de prijzen.

Hoofdprijs: Carl Zeiss-objectief naar keuze t.w.v. maximaal 1300 euro

Carl Zeiss

Het glaswerk van de Duitse fabrikant Carl Zeiss staat bekend om de uitstekende kwaliteit. Zowel optisch als op gebied van afwerking behoren deze objectieven tot het neusje van de zalm. Win je de hoofdprijs, dan mag je bij de Nederlandse importeur Transcontinenta een Carl Zeiss-objectief naar keuze uitzoeken. Er zijn diverse uitvoering voor de dslr's van Canon, Nikon en Pentax. Ook kun je kiezen uit een ZM-objectief met Leica M-vatting, met een adapter te gebruiken op alle compacte systeemcamera's.

Wie weet wordt jij de gelukkige eigenaar van de prachtige Planar T* 1.4/85mm. Heb je al een portretobjectief en heb je liever een ander type? Geen probleem! Kies bijvoorbeeld voor de indrukwekkende Distagon T* 3.5/18mm ultragroothoek, of een lichtsterke Distagon T* 2/35mm. Er zijn maar liefst zeven dslr-objectieven waar je uit kunt kiezen en tien exemplaren met ZM-vatting. Deze vind je terug in onderstaande lijst.

Carl Zeiss dslr-objectieven tot 1300 euro

 • Planar T* 1.4/50 ZK/ZS/ZE/ZF.2
 • Distagon T* 2.0/35 ZK/ZS/ZE/ZF.2
 • Distagon T* 2.8/25 ZK/ZE/ZF.2/
 • Distagon T* 2.0/28 ZK/ZE/ZF.2
 • Makro-Planar T* 2.0/50 ZK/ZE/ZF.2
 • Planar T* 1.4/85 ZK/ZE/ZF.2
 • Distagon T* 3,5/18 ZK/ZE/ZF.2

ZS = m42-vatting
ZK = Pentax K-vatting
ZE = Canon EF-vatting
ZF.2 = Nikon F-vatting

Carl Zeiss ZM-objectieven tot 1300 euro

 • C-Biogon T* 2.8/35Zeiss ZM
 • Planar T* 2.0/50
 • Tele-Tessar T* 4.0/85
 • Biogon T* 2.0/35
 • Biogon T* 2.8/28
 • Biogon T* 2.8/25
 • Biogon T* 4.5/21
 • C-Sonnar T* 1.5/50
 • Biogon T* 2.8/21
 • Distagon T* 4.0/18

Geschikt voor Leica-meetzoekers, maar met adapters ook op vrijwel alle compacte systeemcamera's te gebruiken.

Tweede prijs: Metz 52 AF-1 Digital t.w.v. 295 euro

Zonder meer revolutionair, deze Metz-flitser. Je kent het merk wellicht nog van de reusachtige staafflitsers die bijna elke professionele fotograaf aan zijn camera schroefde. Metz heeft echter niet stilgezeten, want de 52 AF-1 Digital beschikt over een touchscreen. Uniek in de wereld van flitsers en het maakt de Metz bijzonder eenvoudig in gebruik.

metz

Derde prijs: Lastolite Urban Collapsible 150x210cm Red Brick/Grey Stone t.w.v. 219 euro

Waar je ook bent, met de Urban Collapsible van Lastolite heb je altijd een interessante achtergrond bij de hand. Handig als je op verschillende locaties vergelijkbare portretten moet maken of de omgeving écht niks bruikbaars te bieden heeft.

Gouden CameraGouden Camera

Win je de hoofdprijs? Dan ben je niet alleen de gelukkige winnaar van een Carl Zeiss-objectief maar sleep je ook een nominatie voor de Gouden Camera in de wacht. We nodigen je uit bij ons op de redactie, waar je de prijs in ontvangst neemt en we jou interviewen over je winnende foto. Dat verhaal publiceren we in de volgende editie. Aan het einde van het jaar nemen alle hoofdprijswinnaars het tegen elkaar op in de strijd om de Gouden Camera.

Zo doe je mee met de wedstrijd

Stap 1 - Registreren
Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.

Stap 2 - Uploaden
Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.

Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Inzendingen bekijken
Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht de foto in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 12 mei 2013.

In samenwerking met Transcontinenta

Transcontinenta, de Nederlandse importeur van diverse hoogwaardige fotografiemerken, stelt de prijzen beschikbaar voor deze fotowedstrijd. Naast Carl Zeiss, Metz en Lastolite, is Transcontinenta ook importeur van onder andere Leica, Gitzo, Lexar en Novoflex.

Voor informatie over al deze merken kun je terecht op de website van de importeur: www.transcontinenta.nl

Transcontinenta

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Matt H. Imaging

Mag een winnaar met een Sony camera een door Sony geleverde Zeiss uitzoeken, aangezien de genoemde Zeiss lensen niet voor A of E mount geschikt zijn.

afbeelding van SjonnieK

Volgens mij worden die lenzen niet geleverd door Transcontinenta, maar door Sony zelf. Een goede oplossing zou dan zijn om een Nikon of Canon body te kopen ;-)

afbeelding van Matt H. Imaging

Niet nodig. Ik zie net dat er een versie is met M42 vatting. Dat wordt voor Sony bezitters een kwestie van een M42 adaptor aanschaffen; die kosten bijna niks. Deze lenzen zijn sowieso manueel, dus het verlies van AF door het gebruik van een adaptor is niet aan de orde.

afbeelding van roelj

De link in het artikel naar de wedstrijdgallery verwijst nog naar gallery 'Details' i.p.v. naar http://www.digifotopro.nl/competitie/fotowedstrijd-pure-portretfotografi... ;)

afbeelding van jesse kraal

Bij deze gefixt, dank!

afbeelding van M. Koelen

Nu zie ik alweer mensen meer dan 2 opnamen plaatsen. Dat is toch niet de bedoeling>

afbeelding van Ruytertje73

Zeker niet. In het regelement staat duidelijk dat je maar TWEE FOTO'S mag inzenden. Ik vind dat de foto's die men later plaatst mogen worden verwijderd.
Als men bewust de regels overtreed moeten er stappen worden ondernomen door de wedstrijdleiding.

afbeelding van sinnaeve angela

portretfoto

afbeelding van isidor

Ik kreeg meteen een foutmelding daardoor heb ik nu twee fotos en twee lege velden! kan ik ze nog verwijderen?

afbeelding van woutjoo

Ik heb met het uploaden de eerste twee pogingen (ik ben een newbie hier... ;-) laten mislukken omdat de bestanden groter dan 3 mb waren. (eerst doen, dan lezen....) De twee pogingen daarna zijn wel gelukt! Hierdoor heb ik 4 foto's laten meedoen in de wedstrijd, maar zijn die eerste 2 niet geupload en zijn als zwarte vlakjes te zien in de gallery. Neem aan dat dit geen probleem is en dat de twee goede uploads gewoon meedoen in de wedstrijd? Let me know! Thnx!!

afbeelding van Leob_nl

Wanneer komt de uitslag ? kan hem niet vinden.....

Vgr,
Leo

afbeelding van beske

Ik probeer daar ook al achter te komen.
misschien nog even geduld hebben?

groetjes.

afbeelding van jesse kraal

Nog heel even geduld... we hebben zoveel inzendingen gekregen (top!) dat het even duurt om alles goed te bekijken en tot een definitieve uitslag te komen. Maar we zijn het zeker niet vergeten!

afbeelding van Lex Schulte

Leuk, ik ben benieuwd naar de uitslag!

afbeelding van kuizenga

Anders ik wel!

afbeelding van Malou van den Berg

Wanneer horen we de uitslag? :)

afbeelding van Anonymous

Ik ben ook super benieuwd!

afbeelding van Rene Genten

Keihard aan t popelen!

afbeelding van Anonymous

Ik wil wel helpen om de winnende foto te kiezen hoor hahah!

afbeelding van tfix

Jammer zeg,
Ik koop dit magazine vorige week in de winkel, waar een competitie in staat die al 3 weken gelden gesloten is....

afbeelding van Julian

Sorry! We hebben nog veel andere wedstrijden lopen, de prijzen die je daarmee kunt winnen zijn ook niet mis!

Fotowedstrijd - Licht & Landschap
Fotowedstrijd - Schaduwspel
Fotowedstrijd - Stilleven

afbeelding van jetske

dat maakt het nog steeds niet korter... Ik denk dat veel mensen langzaam beginnen door te draaien! ;)

afbeelding van Ferdi

Komaan! veel foto's, ik weet het maar het duurt nu toch wel erg lang.
Misschien is er iets misgegaan?

afbeelding van roelj

Als je nog wacht op de uitslag van deze fotowedstrijd, dan kun je nog lang wachten, want die is op 4 juni al bekendgemaakt: http://www.digifotopro.nl/content/uitslag-fotowedstrijd-pure-portetfotog...