Fotowedstrijd: Stilleven

Fotowedstrijd: Stilleven

Redactie DIGIFO... 8681 2
Bijna elke schilder heeft er wel eens op geoefend, de fruitschaal. De bekende fruitsoorten in een mandje en geen model dat beweegt of af en toe even naar het toilet moet. Eitje toch? Wees niet bang, we gaan niet specifiek op zoek naar fruitmanden. Wel mag je ons verrassen met een fraai stilleven. En dat is echt nog niet zo makkelijk...

Probeer maar eens emotie in een fruitmand te krijgen, om het aloude cliché er nog even bij te halen. Want hoe lastig het aansturen van een model soms ook mag zijn, een appel verdrietig of juist blij laten kijken is zo mogelijk nog veel moeilijker. We zijn op zoek naar een stilleven dat meer is dan een registratie van enkele levenloze dingen. Welke 'dingen' je fotografeert, daar ben je helemaal vrij in.

Inzenden kan tot en met zondag 23 juni 2013 tot precies 23:59.59.

Let goed op: maximaal twee inzendingen! Stuur je meer foto's in, dat leidt dat onherroepelijk tot diskwalificatie!

Hoofdprijs: Foto op plexiglas (100 x 75 cm) t.w.v. 200 euro

Of je nu je winnende foto of toch een andere plaat groot boven de bank wilt hebben, de winnaar mag bij Print Things een foto naar keuze aanleveren. Daar krijg je korte tijd later een mooie foto op plexiglas voor terug. Het materiaal geeft je foto's een diepe glans en laat kleuren nog meer tot uiting komen. De foto komt inclusief ophangsysteem, dus hij kan direct boven de bank.

Print Things

Tweede prijs: Foto op canvas (100 x 75 cm) t.w.v. 85 euro

Net naast de eerste prijs gegrepen? Niet getreurd, ook als je er vandoor gaat met de tweede prijs kun je genieten van je eigen foto op groot formaat. Een 100 bij 75 centimeter grote canvas in dit geval, opgespannen op een stevig frame.

Print Things

Derde prijs: waardebon t.w.v. 50 euro te besteden bij Print Things

Canvas, plexiglas, aluminium, tuindoek, hout. Het zijn enkele van de vele printproducten van Print Things. Je mag zelf kiezen, de waardebon van 50 euro die bij de derde prijs hoort, mag je vrij besteden.

Print Things

Gouden Camera

Win je de hoofdprijs? Dan ben je niet alleen de gelukkige winnaar van een prachtige fotoreis maar sleep je ook een nominatie voor de Gouden Camera in de wacht. We nodigen je uit bij ons op de redactie, waar je de prijs in ontvangst neemt en we jou interviewen over je winnende foto. Dat verhaal publiceren we in de volgende editie. Aan het einde van het jaar nemen alle hoofdprijswinnaars het tegen elkaar op in de strijd om de Gouden Camera.

Zo doe je mee met de wedstrijd

Stap 1 - Registreren
Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.

Stap 2 - Uploaden
Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.

Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Inzendingen bekijken
Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl dan wel op de Facebook-pagina van DIGIFOTO Pro.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 23 juni 2013.

Met dank aan Print Things voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Anonymous

Jaaa stillevens! Dat is in mijn straatje! Wat leuk dat dat ook eens aan bod komt.

afbeelding van Stefanie Schaut

Bij deze twee stillevens gaat het over een zekere 'transformatie'.
De katten-maskers die je ziet, zijn dodenmaskers die gebruikt worden voor het maken van een opgezet dier door een taxidermist. Aangezien zij ook werken rond een zekere 'transformatie', wilde ik bij mijn beelden mijn eigen-gevormde transformatie laten zien. Je kan zeggen dat de katten worden omgevormd tot een bijna-ander dier.