Uitslag fotowedstrijd 'Zelfportret'

Uitslag fotowedstrijd 'Zelfportret'

Redactie 20494 20
Een veelgehoorde uitspraak van fotografen is 'ik sta liever achter de camera dan ervoor'. Toch ben je zelf het fotomodel dat altijd beschikbaar is en altijd precies luistert naar je aanwijzingen. We gaven jullie een spreekwoordelijk duwtje voor je eigen camera en dat leverde een hoop fraaie platen op.

Leuk hoor, om eens de gezichten achter de gebruikersnamen te zien. Ruim zeshonderd zelfportretten zijn te bewonderen in de gallery en aan ons de moeilijke taak daar de beste foto's uit te zoeken. Er is een zeer gevarieerde mix aan stijlen, bewerkingen (of juist niet) en niveau. Maar na uren van overleg hebben we overeenstemming kunnen bereiken, dus bij deze de winnaars van de fotowedstrijd 'zelfportret'!

Eerste prijs: Roderique Arisiaman

Van zijn foto 'Madness' lopen nog steeds de rillingen over onze rug. Een bizarre plaat, maar wel een heel fraai uitgevoerde en originele. We hopen dat Roderique weer een beetje hersteld is van zijn foto die ongetwijfeld veel pijn en moeite heeft gekost. We belonen zijn inspanningen met een Samsung NX1000 met 20-50mm f/3.5-5.6 ter waarde van 699 euro.

Madness
'Madness' - Roderique Arisiaman

Tweede prijs: Karmen Ayvazyan

Dat een goed zelfportret niet per se een gezicht hoeft te laten zien, bewijst Karmen met deze mysterieuze plaat. Wat doet die vrouw daar, wat is haar overkomen en wat speelt zich achter die deur af? Karmen houdt aan deze prachtige foto een Redged TSC-424 Carbon-statief incl. balhoofd ter waarde van 268 euro over.

Selfportrait
'Selfportrait'  - Karmen Ayvazyan

Derde prijs: Henry Faber

Hoewel we vermoeden dat de ogenschijnlijk puissant rijke bankdirecteur Henry alles kan kopen wat zijn hartje begeert, krijg hij van ons een Clik Elite Jetpack 15 ter waarde van 119 euro. Zijn foto zit goed in elkaar en viel op door de originaliteit.

Bankdirecteur
'De Bankdirecteur' - Henry Faber

Eervolle vermeldingen

Wie een blik op de gallery werpt zal ongetwijfeld beamen dat het kiezen van drie winnaars een behoorlijk lastige klus is. Omdat we zoveel fraais voorbij hebben zien komen dat we niet kunnen belonen met een prijs, krijgen de onderstaande fotografen een eervolle vermelding (in willekeurige volgorde). Daarnaast willen we natuurlijk iedereen bedanken voor het meedoen!

Ilse
'Spirit' - Ilse Raps

How deep
'How Deep?' - Richard Terborg

Bert
'Bert' - Bert Peerboom


'Child's Play: Blanket Fort' - Marije Bergmans


'It's me' - Lucas Kemper


'Traumatized' -  Chantal


'Storm' - Eline

Protege
'Protège Moi' - Corelien Scherff


Met dank aan SamsungRedged en Clik Elite voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Marije Bergmans

Gefeliciteerd allemaal! Kan me heel goed voorstellen dat het een lastige klus is geweest voor de jury. Ik ben ontzettend trots op mijn eervolle vermelding. Nu een paar weken bezig met fotograferen, als dit geen aanmoediging is :D

afbeelding van walletje-w

Prachtig resultaat van deze wedstrijd. Vind de winnaars terecht maar de eervolle vermeldingen ook. Vind ze allemaal het bekijken waard!

afbeelding van ReflectionsFromWithin

Winnaars gefeliciteerd!! Mooie platen

afbeelding van Martin Bokschoten

Gefeliciteerd allen.
Een taaie klus.
Maar de resultaten zijn geweldig.

afbeelding van Arrien van Vliet

Gefeliciteerd voor de winnaars! Prachtig werk zit erbij zeg!

afbeelding van Meijer

De winnaar heeft zeker een mooie plaat, maar wel enorm veel photoshop naar mijn mening. Zelf vind ik 'How Deep' ,'Child play' en 'it's me' erg goed voldoen

afbeelding van Meijer

En bert uiteraard, die vergeet ik te benoemen.

afbeelding van Rittz.com

Allen van harte gefeliciteerd! In het bijzonder onze collega Corelien met haar eervolle vermelding!

afbeelding van Anonymous

Congratulations to the winner ... impressive Photoshop skills.

Perhaps you should have called this competition "The Best Photoshopped Self Portrait" ... real "pure" (= no photoshop) photography seems to have become old fashion. Thanks to still exist, National Geographic!

afbeelding van Marco M

I couldn't have agreed with you more.
Still, an impressive image.
Kudos to all winners and nominees!

afbeelding van Theo van den Heuvel

* beantwoorden

Congratulations to the winner ... impressive Photoshop skills.

How true:

Perhaps you should have called this competition "The Best Photoshopped Self Portrait" ... real "pure" (= no photoshop) photography seems to have become old fashion. Thanks to still exist, National Geographic!

Dit zou de eerste prijs kunnen zijn in Graphic/Photoshop-design. Dit gaat fotografie ver voorbij. Jammer...

afbeelding van Machiel

I had the same feeling. However it's done really brilliant, it's more like watching computergames than watching photography nowadays..

afbeelding van Theo van den Heuvel

AD:

"Tweede prijs: Karmen Ayvazyan
Dat een goed zelfportret niet per se een gezicht hoeft te laten zien,..."

Er is een verschil tussen een ZELFPORTRET en een foto "waar je zelf opstaat" : redactie: denk eens goed na... succes met de volgende jurering.

afbeelding van Anonymous

Fototechnisch zijn het, weliswaar met een hoog photoshop gehalte, prachtige foto's. Inhoudelijk is de beoordeling zeer dubieus. De foto's van Bert en Coreline zijn de enige echte zelfportretten.

afbeelding van Frouk

Het portret van Corelien is net zo gefotoshopt als die van Roderique. Waarom is die van haar dan wel een echt zelfportret?

afbeelding van Anonymous

mooie reeks foto's knap gemaakt van harte aan alle winnaars.

afbeelding van M.Koelen

Uiteindelijk mi wel de goeie eruit gepikt ! Gefeliciteerd !

afbeelding van Marco1969

Prachtig zelfportretten. Of de winnaar terecht is, weet ik niet. Kwestie van smaak denk ik. Bij de eervolle vermeldingen vind ik zelf fotografisch meer interessante foto's zitten. Ik vind de winnaar fotografisch niet zo interessant, het is meer briljant Photoshop.

afbeelding van Anonymous

Dit is fotoshoppen erg mooi gedaan allemaal zeker erg leerzaam , maar had dan ook een categorie gemaakt voor niet bewerkte foto,s .

afbeelding van JeanP

+1, mee eens