Deze wildlife-fotograaf is nog maar 13 en wint al grote prijzen

Mark IJsendoorn 437 0
Josiah Launstein uit Canada maakte op zijn zevende al natuurfoto's met de camera van zijn vader. Inmiddels heeft hij prijzen gewonnen waar andere fotografen van dromen.

De jonge wildlife-fotograaf Josiah Launstein is nog maar 13 jaar oud, maar heeft nu al prestigieuze prijzen gewonnen op het gebied van natuurfotografie. Hij begon met fotograferen met de camera van zijn vader, en kreeg de smaak echt te pakken in 2012. Toen nam hij een foto van een arend in duikvlucht, die uiteindelijk niet scherp bleek te zijn. Josiah was teleurgesteld, maar in plaats van het op te geven vond hij daarin de motivatie om altijd op zoek te gaan naar het perfecte shot.

Prestigieuze prijzen

Het helpt natuurlijk ook dat Josiah's vader en zus allebei enthousiaste natuurfotografen zijn, en dat hij dus in de voetstappen van zijn familie volgt. Maar Josiah's talent is niet onopgemerkt gebleven. Met de prints die hij verkoopt heeft hij zijn eigen uitrusting kunnen kopen; een D7100 en een 200-500mm f/5.6 objectief. Ook heeft hij al een reeks topawards gekregen, zoals een prijs in de wedstrijd voor Outdoor Photographer of the Year en in de prestigieuze Wildlife Photographer of the Year awards.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark