Foto worstelende muizen wint publieksprijs Wildlife Photographer of the Year

Christel de Wolff 1135 0
Naast de prestigieuze Wildlife Photographer of the Year-titel, die wordt uitgereikt door een groot panel aan experten, is er de LUMIX People's Choice Award. Deze is onlangs uitgegaan naar Sam Rowley.

we snappen wel waarom, de foto is technisch goed, mooi getimed, en laat een grote dosis humor zien, wat het grote publiek natuurlijk zal aanspreken. De foto van Sam Rowley laat twee worstelende muizen zien in een metrostation in Londen. De foto is geselecteerd uit maar liefst meer dan 48.000 foto's.

 

Geen lucky shot

Hoewel het misschien lijkt alsof het een toevallig shot was, maar dat is het zeker niet. Wat is nu eenmaal de kans dat je twee vechtende muizen tegenkomt terwijl je op de metro staat te wachten? Om deze foto te maken heeft de fotograaf meerdere bezoekjes aan het metrostation moeten doen waarbij hij steeds op zijn buik op het perron lag te wachten. Toen het perfecte moment eenmaal daar was, duurde het minder dan een seconde. Gelukkig was het meteen raak.

Sam Rowley zegt zelf over het winnen van de LUMIX People's Choice Awards (onderdeel van de Wildlife Photographer of the Year-awards in samenwerking met The Natural History Museum in Londen) 'Ik ben zo blij om deze prijs te winnen, het is een levenslang gekoesterde droom om op deze manier een prijs te winnen. Het is een foto genomen in een alledaagse omgeving in mijn woonplaats. Ik hoop dat de kijker op deze manier de onverwachte momenten in een stedelijke omgeving weten te waarderen.'

De had een behoorlijk sterke concurrentie. Bekijk hier meer inzendingen. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel