DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Tbilisi, Georgië

Christel de Wolff 830
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Tbilisi, Georgië.

Tblisi is de hoofdstad van Georgië, ligt aan de rivier de Mtkvari en heeft meer dan 1.4 miljoen inwoners. Bezienswaardigheden zijn met name de Sionikikathedraal waarvan de fundering dateert uit de zevende eeuw, maar die is herbouwd in 1795. Het Narikala kasteel uit de vierde eeuw en enkele monumentale botanische tuinen. Daarnaast is het rondzwerven in de straatjes van de stad al een bijzondere beleving. Je vindt er traditionele elementen naast moderne westerse invloeden. 

Eerder was Tbilisi al bij ons in het nieuws vanwege Sven Marquardt, die zijn foto's toont gemaakt in de technoclub Khidi. 

Lees ook: Extravagate uitsmijter toont zijn geheel eigen stijl als fotograaf

 

 

Hoe maak je de beste foto's in Tbilisi?

Vergeet Kopenhagen, Londen of Berlijn: Tbilisi is booming kopte het NRC vorig jaar. In Tbilisi kun je je onderdompelen in jonge en creatieve ontwikkelingen, ook met je camera. Ga jij voor de mode, de culinaire plaatjes of toch liever de architectuur? Door het hoogteverschil in de stad kun je bijzondere foto's maken uit hoeken die je in Nederland niet zou kunnen bedenken.


Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Ljubjana, Slovenie
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Keulen, Duitsland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Alaska, Verenigde Staten
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: het Gooi, Nederland
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Marrakesh, Marokko
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sa Pa, Vietnam

 

Handig: Een weeldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel