DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Sa Pa, Vietnam

Christel de Wolff 512 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Sa Pa, Vietnam

Sa Pa ligt in de provincie Lao Cai in het noorden van Vietnam. Kenmerkend voor het gebied zijn de bergtoppen en eindeloze rijstvelden. Het gebied is populair onder toeristen vanwege de prachtige uitzichten, maar ook vanwege de cultuur. Het Black-Hmong volk leeft nog volgens de traditionele cultuur. Bezoek Thi Tran om jezelf onder te dompelen in diverse kleuren en geuren. De grote markt die er wekelijks wordt gehouden is zeker een bezoekje waard! 

 

Hoe maak je de beste foto's in Sa Pa?

Van Sa Pa wordt gezegd dat het meerdere seizoenen in één dag heeft. Het weer kan namelijk enorm varieren van sneeuw op de bergtoppen tot tropische hitte tot mist en regenwolken. In juli en augustus regent het er veel, hou daar dan ook rekening mee. Maar voor de rest kun je je dus enorm uitleven op landschapsfotografie in verschillende weersomstandigheden. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Londen, Engeland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Ljubjana, Slovenie
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Keulen, Duitsland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Alaska, Verenigde Staten
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: het Gooi, Nederland
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Marrakesh, Marokko

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel