DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Gooi, Nederland

Christel de Wolff 1225 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in ons eigen Nederland. En wel in het Gooi.

Het Gooi is een gebied in Nederland net onder de Flevopolder. Bekende plaatsen in het Gooi zijn Naarden, Laren, Hilversum, Bussum, Muiden en Weesp. Behalve leuke stadjes en dorpen vind je in het Gooi veel meren. Daarnaast grenst het Gooi ook nog eens aan het IJmeer en Gooimeer. (de zogenaamde randmeren van Flevoland). De natuurrijke omgeving is zeker een bezoekje waard. 

De noordelijke helft van het Gooi bevat gemeente Gooise Meren. Deze gemeente bestaat voor 50% uit water en heeft Muiden, Muiderberg, Naarden en Bussen als belangrijkste plaatsen. Je kunt hier ook uitstekend voor cultuur en geschiedenislessen terecht. Bezoek de rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten om over de plaatselijke geschiedenis te leren. Ook kun je genieten van kunst in de openbare ruimte. Bekijk hier een lijst van de beelden, sculpturen en objecten in Gooise Meren. 

Hoe maak je de beste foto's in het Gooi?

Ook bijzonder, Nederland van boven. Boek een helikoptervlucht om het bijzondere gebied van boven te bekijken en te fotograferen zoals Ivo Mostert al eens deed. Hij deelde deze foto in onze LezersgalleryLees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Mumbai, India
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Londen, Engeland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Ljubjana, Slovenie
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Keulen, Duitsland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Alaska, Verenigde Staten

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel