DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Keulen, Duitsland

Christel de Wolff 628 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Keulen, Duitsland.

Niet voor niks natuurlijk, want deze week vindt de Photokina beurs plaats in het gigantische congresscentrum van Keulen. Voor ons een reden om ook eens rond te kijken in de Duitse stad.

Net als bijna iedere grote stad in West-Europa is Keulen er een waarin contrasten in architectuur centraal staan. Blikvanger is natuurlijk de cathedraal die je vanaf de snelweg al ziet staan, maar daaromheen bevinden zich futuristisch uitziende huizen en kantoorpanden. de kunst is om deze naast elkaar vast te leggen op een manier waarop ze elkaar niet in de weg staan. 

Wie zich graag onder de mensen begeeft, moet zeker een bezoek brengen aan het Centraal Station van Keulen. Hier komen per dag meer dan 1300 treinen binnen waaronder een aantal internationale verbindingen zoals de Thalys en Eurostar. 

 

 

 

Hoe maak je de beste foto's in Keulen

Zoals bij alle steden waar je bijzondere architectuur vindt is het maken van avondopnames een absolute must. Veel gebouwen zijn in Keulen in de avond sfeervol verlicht waardoor een foto eigenlijk niet kan mislukken.

 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Dubai
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Havana, Cuba
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Mumbai, India
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Londen, Engeland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Ljubjana, Slovenie

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel