DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Salzburg, Oostenrijk

Christel de Wolff 3143

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar Salzburg in Oostenrijk.

Salzburg ligt in Oostenrijk en is de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat. De gemeent telt bijna 150.000 inwoners en daarmee is het de op drie na grootste stad van Europa. De stad ligt aan de Salzach en de binnenstad staat op de Werelerfgoedlijst van UNESCO. Je vindt er voornamelijk barokgebouwen, waaronder de dom. Ook de middeleeuwse burcht op de 120 meter hoge heuvel boven de stad springt in het oog. Als laatste is de stad natuurlijk bekend als geboorteplaats van Mozart. 
fotolocatie salzburg, oostenrijk

In Salzburg kun je jezelf onderdompelen in de kleurrijke geschiedenis. Het oudste monument is de benedictijnerabdij St. Peter die in 696 werd gesticht. Het oudste klooster van Oostenrijk herbergt tevens de oudste bibliotheek van het land. Cultuur snuiven doe je bij het vrolijk oranjegekleurde geboortehuis van Mozart. En als je dol bent op feitjes uit films kun je het woonhuis van de familie Von Trapp bezoeken wiens verhaal de basis was voor The Sound of Music. Het huis doet dienst als hotel en trouwlocatie. Liever even terugtrekken in een groene omgeving? Dan zijn de tuinen van slot Mirabell zeker een aanrader.

Lees ook: De mooiste fotolocaties: Sa Pa, Vietnam
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Tbilisi, Georgië
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Lofoten, Noorwegen
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Machu Picchu, Peru
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Helsinki, Finland
fotolocatie salzburg, oostenrijk

Hoe maak je de beste foto's in Salzburg

Met name in de kerstperiode kun je jezelf helemaal uitleven in Salzburg als je gek bent op sfeervolle straatjes en gebouwen. Salzburg heeft meerdere kerstmarkten en de straten zijn rijkelijk versierd. Klik hier voor een overzicht van alle kerstmarkten in Salzburg. 

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel