DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Lofoten, Noorwegen

Christel de Wolff 1549
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje bij de Lofoten eilanden in Noorwegen

De Lofoten zijn een eilandengroep voor de kust van het noorden van Noorwegen. De eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtraditie waar vrijwel de hele lokale economie op draait. Toeristen weten de eilanden inmiddels ook te vinden waardoor traditionele vissershutten nu steeds vaker als vakantiewoning aangeboden worden. Je kunt jezelf als natuurfotograaf helemaal uitleven op de Lofoten, de natuur is er immers prachtig. Dit jaar werd Nationaal Park Lofotodden opgericht. Ook kun je deelnemen aan diverse boottochten om zeevogels te spotten. 

 

Hoe maak je de beste foto's in van de Lofoten eilanden?

EIZO ging ons voor naar de Lofoten. Ambassadeur en landschapsfotograaf Chrisian Ohlig reisde samen met Serdar Ugurlu naar Noorwegen om je in een zesdelige videoreeks alles te vertellen over landschapsfotografie, van voorbereiding tot het uiteindelijke afdrukken. 

Lees ook: Colourclass Lofoten van EIZO


Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Keulen, Duitsland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Alaska, Verenigde Staten
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: het Gooi, Nederland
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Marrakesh, Marokko
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sa Pa, Vietnam
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Tbilisi, Georgië

Handig: Een weeldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel