DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Rotterdam, Nederland

Remco Stunnenberg 782 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar Rotterdam in Nederland.

© Remco Stunnenberg

Het verhaal van de stad, het bombardement en de wederopbouw, en de vernieuwingsdrift waarmee de inwoners tot op de dag van vandaag vorm geven aan hun stad, maakt van Rotterdam een waanzinnig interessante plek. Een plek waar alles lijkt te kunnen en waar nog veel te ontdekken valt. Rotterdam, een must visit city? Zeker weten! En zeker ook voor jou, als fotograaf! 

© Martijn Kort

Rotterdam wordt ook wel het New York van Nederland genoemd. Wie gek is op architectuur fotografie kan in Rotterdam dan ook helemaal aan zijn gerief komen. Zoals de stad aan de Maas zich ook prima leent voor mooie, weidse vergezichten. Kortom, havenstad Rotterdam is een parel voor de fotograaf.    

© Remco Stunnenberg

Lees ook: De mooiste fotolocaties: Sa Pa, Vietnam
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Tbilisi, Georgië
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Lofoten, Noorwegen
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Machu Picchu, Peru
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Helsinki, Finland

© Martijn Kort

Hoe maak je de beste foto's in Rotterdam

In Rotterdam kun je ook knallend 2019 in, ook als fotograaf. Zo heeft Rotterdam dé vuurwerkshow, Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam! Op 31 december 2018 vindt het grootste, meest indrukwekkende en spectaculaire vuurwerk van Nederland al voor het twaalfde jaar op rij plaats op de Erasmusbrug. Dit spektakel is vrij toegankelijk en leent zich ook erg goed voor een avondje fotograferen!  

Lees ook: Vuurwerk fotograferen! Hoe doe je dat?

© Martijn Kort

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco