DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Lake Louise, Canada

Christel de Wolff 1342 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar het mooie Lake Louise in Canada.

Eén van de beroemdste meren in Canada is Lake Louise. Dit komt vooral door de felle groenblauwe kleur die het water in de zomermaanden kan hebben. Dit komt een mineraal dat bij fel zonlicht en de juiste hoek samen met het heldere water deze bijzondere kleur vormt. Deze mooie smaragd-achtige kleur vormt samen met de hoge bergen en de blauwe lucht voor een waar spektakel dat veel toeristen en fotografen doet samenkomen. Ook in de winter kun je je prima vermaken in het gebied rondom Lake Louise. Het is namelijk een bekend skigebied met een belangrijk skistation genaamd Lake Louise Mountain Resort

Lees ook: De mooiste fotolocaties: Salzburg, Oostenrijk
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Lofoten, Noorwegen
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Helsinki, Finland
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Rotterdam, Nederland
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Patagonië, Chili

Hoe maak je de mooiste foto's van Lake Louise?

Wil je Lake Louise in alle kleurenpracht fotograferen, ga dan in de zomer naar Canada. Van eind juli tot eind augustus heb je de beste kans om de bijzondere kleuren te zien. In de lente en in het najaar kan dat ook, maar is de kans aanzienlijk kleiner. Wel is het dan een stuk rustiger bij het meer. Kijk dus of je gaat voor meer zekerheid wat betreft het bijzondere kleurenschouwspel of voor een rustiger bezoek. 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel