DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Patagonië, Chili

Christel de Wolff 2349
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar Patagonië in Chili en Argentinië.
Patagonië is een gebied in Zuid-Amerika, gelegen ten zuiden van de rivier Colorado. Het gebied strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië en staat bekend om de prachtige uitgestrekte landschappen. Het klimaat wordt beinvloed door de aanwezigheid van de Andes. De door de westenwinden aangevoerde wolken worden door de hoge bergen tegengehouden, zodat daar zeer veel neerslag valt. Het land ten oosten van de Andes krijgt daarom juist weinig neerslag. Het Argentijnse gebied is daarom een steppegebied, leeg en schraal, en wordt de Patagonische woestijn genoemd. Enkel schapen kunnen er overleven. Het gebied wordt dan ook gekenmerkt door de productie van wol op uitgestrekte estancias. In Patagonië vind je verder onder andere de Perito Morenogletsjer, het Argentinomeer en het Viedmameer.
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Salzburg, Oostenrijk
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Lofoten, Noorwegen
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Machu Picchu, Peru
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Helsinki, Finland
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Rotterdam, Nederland

Hoe maak je de beste foto's in Patagonië

Wildlife fotografen wagen zich in een van de nationale parken waar je geregeld oog in oog kunt komen te staan met prachtige wilde dieren. In de buurt van het schiereiland Valdés spot je bovendien walvissen en zeeleeuwen. Wil je meer inspiratie opdoen of zelf naar Patagonië reizen? Camerafabrikant Hasselblad werkte samen met meerdere partijen om een unieke fotoreis samen te stellen waarbij je hands-on zult werken met de Hasselblad X1D in Patagonië

Lees meer: Hands-on met Hasselblad X1D in Patagonië

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel