DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Helsinki, Finland

Christel de Wolff 591 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar Helsinki.

Helsinki is de hoofdstad van Rinland en ligt aan de zuidkust van het land. Het is de grootste stad en in vele opzichten het centrum van het land. Bijna een vijfde van de Finse bevolking woont in en om de stad Helsinki. In 1639 werd het aan de rotsige landtong in de Finse Golf gebouwd. Het centrum van de stad is de Markt (Kauppatori) aan het water. Je kunt hier uren loeren naar de grote veerboten die er vlakbij aanleggen. Achter de markt vind je het Senaatsplein. Na een grote brand in 1816 werd het in classicistische stijl herbouwd. Het is nu een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Op dit plein vind je ook de Domkerk, hét symbool van Helsinki.

 

Lees ook: De mooiste fotolocaties: Marrakesh, Marokko
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Sa Pa, Vietnam
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Tbilisi, Georgië
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Lofoten, Noorwegen
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Machu Picchu, Peru

Hoe maak je de beste foto's in Helsinki

In Helsinki kun je je helemaal uitleven wat cultuur betreft. Bezoek de drie symfonieorkesten, de Finse Nationale Opera en Ballet en tal van theatergezelschappen. Ook kun je er genieten van restaurants, clubs en cafe's en diverse festivals. Voor inspiratie bezoek de je talloze musea en galleries. Zelf aan de slag? Probeer in een stad als Helsinki het overzicht te bewaren, er komt zoveel moois op je af, dat je er versteld van zal staan. Kies een onderwerp dat je wilt fotograferen, bijvoorbeeld architectuur, en richt je aandacht daar op. Besteed aandacht aan kleur en witbalans om de stralende gebouwen perfect op de foto te zetten. 

 

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel