Nietsverhullende foto's Sony NEX-3N uitgelekt

jesse kraal 1877 1
Na een detailfoto van een stukje bovenkant van de nieuwe NEX, is er nu beeld waarop de Sony NEX-3N van alle kanten te bekijken is. Het design van de nieuwe compacte systeemcamera is wat hoekiger en doet denken aan enkele compactcamera's van Sony.

Waarschijnlijk leunt de Sony NEX-3N qua techniek sterk op zijn voorganger, de NEX-F3, aldus Sonyalpharumors. Op de achterzijde van het toestel lezen we dat de 3N beschikt over een beeldchip met een resolutie van 16,1 megapixels. Het toestel deelt zijn sensor waarschijnlijk met zijn voorganger. Een tweede mogelijkheid is dat Sony kiest voor de 16-megapixelsensor met fasedetectiepixels uit de NEX-5R en NEX-6. Het kantelbare scherm is overgenomen van de NEX-F3.

nex-3n

Nieuw is vooral de styling van het toestel, dat wel wat weg heeft van een Cybershot-compactcamera's, zoals de HX20V. Wat we ook kennen van compactcamera's is de zoomknop. Gebruik je een zogenaamd powerzoom-objectief, zoals de afgebeelde 16-50mm powerzoom, dan kun je de zoom ook aansturen met een knop op de behuizing. Deze aanpassingen maken nog eens extra duidelijk dat Sony met deze instap-NEX vooral huidige compactcamera-bezitters in het vizier heeft.

Sony NEX-3n

Gezien de hoeveelheid beeldmateriaal die van de NEX-3N, maar ook van de Sony A58 en drie A-objectieven, verwachten we op korte termijn introductie van de nieuwe producten.

NEX-3n

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Raymondo

...Het blijven lelijke dingen imho...