Testfoto's: Sony NEX-6

Testfoto's: Sony NEX-6 met 16-50mm Power Zoom

Julian 5841 0
Tijdens de introductie van de nieuwe Sony-camera's in IJsland hebben we ook een dag met de Sony NEX-6 en de nieuwe compacte 16-50mm gefotografeerd. In deze slideshow zie je 39 testfoto's in volledige resolutie.

Met de NEX-6 lijkt Sony haar gebruikers tegemoet te komen. Bij de lancering van de NEX-7 gingen er al veel geluiden op voor een versie met de 16-megapixel aps-c-sensor en met de NEX-6 maakt Sony deze wens werkelijkheid.

Uiterlijk wijkt de NEX-6 wel iets af van de NEX-7, maar er zijn voldoende bedieningsknoppen en draaiwieltjes om handmatig alle instellingen aan te passen. In de praktijk is de NEX-6 dan ook een prettige camera om mee te fotograferen.

Testfoto's (jpg)

Onderstaande testfoto's zijn in volledige 16-megapixelresolutie te downloaden via de optie in het menu. De foto's komen rechtsreeks uit de camera en zijn geschoten met een neutraal kleurprofiel en scherpte op de minimale stand.

N.B: de firmware op ons testexemplaar was nog niet definitief, het gaat dus om foto's geschoten met een preproductiemodel

Sony 16-50mm f/3.5-5.6 Power Zoom OSS

Sony stampt de nieuwe NEX-camera's er in hoog tempo uit, maar het aantal objectieven groeide gestaag. Gelukkig heb je als NEX-gebruiker nu keuze uit een drietal interessante nieuwe objectieven. De compacte 16-50mm f/3.5-5.6 OSS met Power Zoom gebruikten we voor deze foto's.

Dit is wat ons betreft precies het objectief dat ontbrak voor de NEX-camera's. De standaard 18-55mm kitlens is fors van formaat en komt lomp over in vergelijking met het formaat van de kleine NEX-toestellen. Met de nieuwe 16-50mm Power Zoom blijft het geheel erg compact en je krijgt er een paar millimeters bij in de groothoekstand.