Eerste foto's Sony A58 en drie A-objectieven uitgelekt

jesse kraal 2957 2
Sony staat aan de vooraavond van een serie nieuwe productaankondigingen. Hoe we dat weten? Omdat er steeds meer informatie en foto's online verschijnen en dat kan maar één ding betekenen. Nu heeft de Sony A58 een gezicht, net als drie 'nieuwe' objectieven met A-vatting.

Laten we beginnen met de nieuwe camera. Ten opzichte van zijn voorganger, de Sony A57, zijn de verschillen qua behuizing minimaal. Opvallend aan de Sony A58 zijn de 'standaard' flitsschoen en het nieuwe kantelmechanisme van het lcd. Hoe deze precies zal uitklappen is niet duidelijk, maar vergelijk de achterzijde van het toestel met die van zijn voorganger en je ziet dat er gekozen is voor een ander systeem.

Sony A58

Aan de binnenkant meer veranderingen, waarvan de gloednieuwe 20-megapixelsensor de meest opvallende zal zijn. Na drie jaar trouwe dienst krijgt de bekende 16-megapixelchip van Sony een opvolger. We verwachten zeer goede ruisprestaties en een dynamisch bereik dat tot de beste in zijn klasse behoort. De verwachtingen liggen dus hoog, maar dat is gezien de prestaties van de oude sensor niet vreemd.

'Very cool'

Wifi zal de camera hoogstwaarschijnlijk niet hebben, wel lezen we op sonyalpharumors een gerucht over een compleet nieuw autofocussysteem. Hoe het systeem precies werkt is niet duidelijk, volgens Andrea van de geruchtensite is het systeem 'very cool'. We zijn benieuwd. Waarschijnlijk moet je voor de camera 599 dollar neertellen in de VS, hier in Nederland zal dat zich vermoedelijk laten vertalen naar 600 euro. Sony Nederland houdt immers van mooie ronde getallen.

Sony A58

Opgefrist

Tegelijk met de camera lekten er ook foto's uit van een drietal nieuwe objectieven. Hoewel nieuw, twee ervan zijn updates. Deze 70-400mm f/4-5.6 II en 18-55mm f/3.5-5.6 II zijn verbeterde versies van de huidige objectieven. Of deze ook een nieuwe optische constructie hebben is nog niet bekend.

Sony 18-55mm II

Zeiss 50mm f/1.4

Wél nieuw, maar niet onverwacht, is de Zeiss Planar ZA 50mm f/1.4 SSM. De ontwikkeling van dit objectief werd namelijk al aangekondigd tijdens de introductie van de Sony A99 in september 2012. Het objectief heeft in tegenstelling tot de Planar 50mm f/1.4- met ZE of ZF.2-vatting wel autofocus. Of het optisch ontwerp overeenkomt met dat objectief is niet bekend.

Sony Zeiss 50mm

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Aart W. van Wijk

Leuk, al die nieuwerwetsigheden. Dit ruikt naar einde oefening sony flitsers.

afbeelding van marky mark

Cool!