Sony NEX-3N lekt uit, mét zoomknop

jesse kraal 2552 1
Sony komt wederom met een update in de NEX-3-serie. Deze NEX-3N is alweer de vierde generatie van de instap-NEX sinds de introductie in mei 2010. Op SonyAlphaRumors is nu de eerste foto verschenen van het nieuwe toestel, opvallend is een zoomknop op de behuizing.

Het lijkt er op dat de Sony NEX-3-serie nog voor zijn derde verjaardag al aan de vierde generatie toe is. Op SonyAlphaRumors is een eerste foto verschenen van het nog te introduceren toestel en dat betekent meestal dat een introductie aanstaande is. Sony verplaatst de toevoeging aan de naam naar achter de 3, want na de C3 en F3 heet de nieuwe instap-NEX nu 3N. Daarmee loopt de camera qua naamgeving weer in pas met de NEX 5-serie, die na de 5N overigens al bij de 5R is aanbeland. Echt duidelijker wordt het er allemaal niet op.

Sony NEX-3N
De eerste foto van de Sony NEX-3N met zoomknop. Foto: SonyAlphaRumors

Power Zoom

Vlak voor de Photokina, september 2012, kondigde Sony de 16-50mm f/3.5-5.6 Power Zoom OSS aan. Power Zoom houdt in dat zoomen niet langer mechanisch gaat, maar volledig elektrisch. Nu stuur je de zoom nog aan via een knop op het objectief, maar op de Sony NEX-3N kan dat ook met een zoomknop rondom de ontspanknop.

16-Megapixelsensor

Veel technische details zijn nog niet bekend, al zal de camera volgens SonyAlphaRumors over dezelfde 16-megapixelsensor beschikken als zijn voorganger. 20 Februari wordt verwacht dat Sony de Playstation 4 gaat presenteren  en dat zou wel eens samen kunnen vallen met de introductie van deze 3N. We zouden evenmin verbaasd zijn als als Sony nog een nieuwe Power Zoom zou aankondigen, om de introductie van de zoomknop kracht bij te zetten.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Erik

knopje van Kodak overgenomen?