Mustsee: time-lapse van Hitchcock's Rear Window

Mustsee: time-lapse van Hitchcock's Rear Window

Jasper van Bladel 2832 0
Rear Window is een beroemde film uit 1954 van Alfred Hitchcock over fotograaf L.B. Jeffries, die thuis zit met een gebroken been. De hoofdrolspeler de levens van zijn achterburen op de voet. Eén daarvan verdenkt hij van moord. Jeff Desom heeft nu een time-lapse gemaakt van de film.

De originele film draait om Jeffries en is ook volledig vanuit zijn appartement gefilmd. Hij volgt de levens van zijn achterburen op de voet. Die blijken interessant. Naarmate de film vordert leert fotograaf Jeffries ze ook echt kennen. Dan neemt de film een onverwachte wending als hij één van zijn buren gaat verdenken van een moord.

Complex nagebouwd

De film uit 1954 was meteen een succes is erg beroemd geworden. Hitchcock liet voor de opnames van deze film een compleet appartementencomplex plus binnenplaats bouwen in de studio's van Paramount.

Time-lapse

Door het werk van Jeff Desom zien we nu de gebeurtenissen uit de film voorbij komen in een drie minuten durende time-lapse. Doordat de film grotendeels vanuit één standpunt gefilmd is kon Jeff alle scenes relatief eenvoudig knippen en monteren.

Desom begon met het maken van de time-lapse omdat hij gevraagd werd een breedbeeldpresentatie te maken voor een bar in Luxemburg.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper