New York timelapse in 30 jaar

Redactie 601 0
Fotograaf Joseph DiGiovanna is vier jaar geleden begonnen met een project wat door gaat tot 2045. Van uit zijn appartement legt DiGiovanna een timelapse vast van de skyline van New York. Zijn appartement aan de Hudson heeft een prachtig uitzicht.

 

New York vanaf 2015

Joseph DiGiovanna heeft in het kozijn van zijn appartement een speciaal systeem gemaakt voor zijn project. Hier staat zijn camera die elke 30 seconden een foto maakt van de skyline van New York. Na het uittesten van verschillende camera's heeft hij in 2015 de Sony a7S aan gezet en nooit meer uitgedaan. De camera staat verbonden met verschillende computers. Ook deze computers zijn de afgelopen vier jaar niet uit gegaan. Na vier jaar heeft DiGiovanna meer dan 4,2 miljoen foto's genomen. Dit staat gelijk aan 36 GB per dag.

Emotionele waarde

DiGiovanna vertelt dat iedereen een eigen verhaal heeft aan elke dag. Elke timelapse van elke dag post hij op Instagram. Mensen reageren hier vaak onder wanneer er iets specifieks is gebeurd die dag zoals een geboorte van iemand. Joseph vertelt in de video dat hij dit project opdraagt aan zijn vader die helaas vlak voor de start is overleden. Zijn vader was er bij toen DiGiovanna nog aan het experimenteren was met de verschillende camera's en technieken. Zijn vader was erg onder de indruk van het project.

Downtown New York

Als het aan de fotograaf had gelegen had hij meerdere camera's verspreid over New York. Nu heeft hij er nog twee. De beelden van de tweede camera deelt hij niet via sociale media. Deze camera is gericht op downtown New York. Deze camera loopt nu voor ongeveer drie jaar. Deze beelden worden gebruikt voor iets anders maar wat precies wil de fotograaf niet kwijt.

Lees ook: Fotograaf bouwt wolkenkrabber om tot camera

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie