Fotograaf bouwt wolkenkrabber om tot camera

Sterre Hartjes 579 0
Engelse fotograaf Brendan Barry heeft eerder unieke dingen omgetoverd tot camera. Zijn laatste project is zijn grote trots. Het ombouwen van een Manhattan wolkenkrabber tot enorme camera.

 

Van wolkenkrabber tot camera

Barry kreeg de opdracht om binnen 6 dagen, samen met 20 fotografiestudenten de 46e etage van een New York wolkenkrabber te veranderen in een camera. Samen met de studenten heeft hij de kamer met 160 ramen en een 360 graden uitzicht over de stad afgeplakt. In de afgeplakte ramen heeft hij 12 lenzen gemaakt.

Wolkenkrabbers van New York

Door deze lenzen werd de etage van de wolkenkrabber een grote camera obscura die de skyline van New York projecteerde op grote doeken. Met grote rollen fotopapier hebben ze de skyline negatief vastgelegd. De negatieven zijn later positief overgezet op fotopapier met behulp van telefoon zaklampen.

Brendan is erg blij met het resultaat en de ervaring. Niet alleen zijn ervaring maar ook de ervaring van de studenten is veel waard. De studenten hebben op een leuke en unieke manier geleerd over het traditionele analoge fotografie proces. Met als eindresultaat enorme en prachtige foto's van de New York skyline.

Lees ook: Fotograaf maakt speciale UV portretten om het effect van de zon aan te tonen