Hasselblad presenteert (gelukkig) gelimiteerde Lunar

jesse kraal 3345 8
Net wanneer je denkt dat je het allemaal wel gezien hebt, komt Hasselblad met een gelimiteerde uitvoering van de Lunar. Kun je bij de 'gewone' Lunar tenminste nog kiezen voor normale materialen en kleuren, bij deze Limited Edition moet je het doen met de slechtst mogelijke combinatie.

Dat we geen fan zijn van de Hasselblad Lunar, daar maken we geen geheim van. De Sony NEX-7 in carnavalskostuum is te duur, te opzichtig en doet de naam Hasselblad geen eer aan. Overigens kun je zelf de materialen voor de behuizing en de greep samenstellen, waardoor je netvliesbeschadiging nog enigszins kunt beperken.

Lunar

Hoe anders is dat met de Lunar Limited Edition, die behalve de weinig originele naam voorzien is van een bizarre combinatie van rood Tuscaans leer, gecombineerd met een matgouden boven- en zijkant. Volgens Hasselblad is de camera een eerbetoon aan het Chinese nieuwjaar, waarbij het rood en het goud volgens het persbericht 'het traditionele Chinese geloof onderbouwen dat deze kleuren geluk en vreugde vertegenwoordigen'.

Om bij het persbericht te blijven, het beste nieuws staat in de eerste regel: 'Hasselblad heeft de lancering van een gloednieuwe camera aangekondigd, maar slechts tweehonderd mensen in de wereld zullen er ooit een bezitten.' Voor wie wil weten wat dit grapje kost: 7200 euro exclusief belastingen.

Lunar

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van RH Boks

als ex Hasselblad gebruiker (500 c/m) is dit pure onzin. Het doet de naam zeker niet goed. Hasselblad/Fuji moeten gewoon een RF type camera uitbrengen met een 4cm x 5cm en 60MP. Concept a la Fuji 645i serie.

afbeelding van Lisa van Essen

Nee dankje hahahaha ik pas

Het zal wel veel te duur geweest zijn om te makenen daarom dat er maar 200 bestaan en wel 7200 euro kost… ;)

afbeelding van Rob Spanjaart

Dat zijn er toch 200 te veel, lijkt mij zo.

afbeelding van vanerven

Is het hoofd design bij Hasselblad nog steeds niet ontslagen? Anderzijds, misschien is het in China een hit...

afbeelding van J.Wakker

200 exemplaren.......dat zijn precies de 200 Hasselblad verzamelaars met teveel geld, Ze verdwijnen in kluizen, dus we hoeven ze niet te zien

afbeelding van Eachat

Er zijn nu eenmaal mensen die niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen. Je kan het oproken, weg gooien, aan een goed doel schenken of weggeven aan Hasselblad die je vervolgens als bedankje een lelijke camera schenkt.
Er zijn héél veel zeer rijke mensen zonder smaak, kennis van esthetiek, en verstand.

afbeelding van meertens

tja what's in a name hasseblad? dacht dat hasseblad dit soort akties niet nodig had. dit is het zelfde als op een baggerschuit hms ruyter te zetten of op een stront-schuit queen marie 2. het is en blijft een lelijk ding

afbeelding van meertens

tja what's in a name hasseblad? dacht dat hasseblad dit soort akties niet nodig had. dit is het zelfde als op een baggerschuit hms ruyter te zetten of op een stront-schuit queen marie 2. het is en blijft een lelijk ding