De vijf gedaantes van de Hasselblad Lunar

jesse kraal 2094 2
Hasselblad's Lunar was de verrassing van de Photokina, maar ondertussen ligt het toestel nog niet in de winkels. Wel weten we nu wat de vijf uitvoeringen zijn van het exclusieve toestel met exorbitante prijs. Alle vijf niet jouw smaak? Breng een iets grotere zak geld mee en alles is mogelijk.

Mocht je het vergeten zijn, de Hasselblad Lunar heeft niks te maken met middenformaatcamera's van het roemruchte Zweedse merk, maar is een Sony NEX-7 in carnavalskostuum. Zoals Topman Peter Stig-Nielsen ons in een interview op de Photokina vertelde, zullen er van de Lunar een aantal standaardversies komen, daarnaast is op bestelling vrijwel alles mogelijk. Als basisprijs moet je rekenen op zo'n 5000 euro, niet duidelijk is of dit voor alle 'standaardversies' de prijs gaat worden.

Lunar Collection
De vijf standaardversies van de Lunar, of zoals Hasselblad het noemt: de 'Lunar Collection'.

Door gebruik van een ander materiaal op de greep onderscheiden de vijf verschillende uitvoeringen van de Lunar zich onderling. In het geval van de uitvoering met mahonie-hout, is echter ook de aluminium behuizing anders van kleur. Behalve mahonie, kun je de Lunar ook bestellen met een greep van 'exotic grain wood', koolstofvezel, zwart leer en 'Toscaans leer'.

Als je nog wat extra stapels bankbiljetten op de toonbank gooit, is nog meer mogelijk. Eigenlijk is alles mogelijk, vertelde Stig-Nielsen ons. De enige beperking is dus het saldo van je bankrekening. Gelukkig maar, want zelf zouden we het liefst een Lunar bezitten met een behuizing van titanium en een greep van bamboe.

Lunar
Hasselblad Lunar-prototype op de Photokina

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Henri

Ik geloof dat ze bij Hasselblad wat te veel Aquavit hebben verorberd als ik die prijzen voor een Sony Nex-7 met "houten" handvat zo zie......
En overigens: Hasselblad is al lang geen Zweeds product meer: vrijwel alles wordt door Fuji gemaakt......

afbeelding van Shaggy

Ja, ik blijf het ook een absurd bedrag vinden voor eigenlijk niet meer dan een ander model exterieur en de naam die erop staat. Het zal ongetwijfeld een statussymbooltje worden voor veel gebruikers, maar of het wat bijdraagt in het marktsegment waar deze omgebadgede NEX-7 in zit... Ik betwijfel het...