Boudoir fotoshoot met raamlicht

Boudoir fotoshoot met raamlicht

Eefke Burg 3354 0

Fotograaf Irene Rudnyk maakt daadwerkelijk prachtige foto's waar je urenlang naar kan kijken en in haar YouTube video's leert ze je de kneepjes van het vak. Dit keer neemt ze ons mee in het volgen van een prachtige boudoirshoot met slechts het licht van het raam als enige lichtbron. Ze volgt hierbij de Parijse Vivienne Mok, wie ze al een tijd bewondert.

Boudoir fotograaf ontdekt haar passie tijdens het designen

'Viviënne maakt prachtige romantische beelden waarvan ik denk dat jullie deze erg gaan waarderen,' geeft Irene in het begin van haar video aan. Boudoir fotograaf Viviënne Mok vertelt: 'Ik fotografeer nu zo'n acht à negen jaar. Daarvoor studeerde ik fashion design, waarna ik zo'n drie jaar bij een designer heb gewerkt. In die tijd heb ik mijn passie voor fotografie ontdekt.'

De boudoir fotograaf vervolgt: 'Ik maakte op dat moment kleding en ik wilde graag dat iemand ze droeg en er foto's van maakte. Daar begon ik mee en dit breidde zich steeds meer uit tot ik uiteindelijk de volledige fotografie zelf deed. Het was uiteindelijk zo dat ik zoveel met fotograferen bezig was dat ik me niet meer kon richten op het designen van kleren.'

De fotograaf houdt zich niet alleen bezig met het fotograferen, maar richt zich nog steeds op het totaalplaatje. Hierdoor houdt ze zich naast het fotograferen, ook bezig met het haar en de make-up van haar model. 'Ik hou het graag erg natuurlijk,' geeft Viviënne aan. 'Daardoor heeft een model niet veel make-up nodig. Bij een Make-Up Artist wordt het toch vaak te veel.'

Hoe de boudoir fotograaf haar model poseert

In de video is het te zien hoe de fotograaf haar model poseert en helpt om tot een zo goed mogelijk beeld te komen. Voor de ramen is er vitrage gehangen, wat zorgt voor zacht licht dat over het model stroomt. Op een gegeven moment klimt de fotograaf op één van de kastjes. 'Dat typeert mij misschien wel als fotograaf ,dat ik dit soort gekke dingen doe,'  geeft de fotograaf aan.

Naast de gear is het ook te zien dat ze verschillende zelfgemaakte filters gebruikt. Zo gebruikt ze filters van een bepaalde soort dunne stof en heeft ze ook een filter gemaakt van plastic. Dit zorgt voor zachte, dromerige hoeken, wat haar werk als fotograaf typeert.

De totale video neemt uiteindelijk 26 minuten in beslag, maar het is juist mooi om te zien welke instellingen de fotograaf gebruikt en je leert daadwerkelijk alles over hoe ze haar boudoir fotografie maakt, van apparatuur tot aan waarom ze natuurlijk licht prefereert. Het is dan ook zeker de moeite waard om de volledige video te bekijken:

 

 

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke