Foam_Lab – Unreal

Julian 674 0
Op 3 december organiseert Foam_Lab het evenement ‘Unreal’, waarin de grens tussen realiteit en schijnwerkelijkheid zal worden opgezocht. Wat is echt en wat niet? Het lab test welke invloed beeld, geluid en smaak hebben op onze beleving van de werkelijkheid.

Kirsten Wilmink verrast tijdens Unreal bezoekers 24, 107, 233 en 305 met een virtual make-over. Er is visual art te bewonderen van Marijn R.J. Scholte en Jeremy van AlexEtJeremy VJ’s en Chef Valentijn verzorgt de welkomstsurprise. Daarnaast waant de bezoeker zich even in een andere wereld in een geluidscabine en wordt zij op het verkeerde been gezet tijdens de alternatieve audiotour van de tentoonstelling Photography - in reverse.

Pim Leenen en Cassander Schattenkerk verzorgen deze avond workshops waarbij ter plekke een eigen werkelijkheid wordt gecreëerd. De bezoeker krijgt tijdens ‘Beam me up’ de kans een nieuwe realiteit binnen te stappen.

Ook Foam_café is deze avond Unreal: naast de beats van dj DoctR is hier een ‘Flavour Tripping Party’ te vinden waarbij de smaakpapillen van de bezoekers worden gemanipuleerd. Wat is echt en wat niet? You decide!

Ook in DIGIFOTO Pro

Meer over het werk van Kirsten Wilmink lees je in DIGIFOTO Pro Editie 3.2009. Het werk van Wilmink en Pim Leenen is ook te zien in de DIGIFOTO Pro: Special Edition Photo Academy Award 2009. Over de fotografie van Cassander Schattenkerk lees je meer in DIGIFOTO Pro 4.2009.

Over Foam_Lab

Foam_Lab biedt Amsterdamse beginnende talenten die een carrière in de cultuur ambiëren een uniek training- en werkervaringsprogramma. Foam_Lab bestaat uit een groep van acht Amsterdamse jongeren van 21 t/m 26 jaar en vormt een multidiscipli¬nair team dat bijzondere evenementen voor leeftijdgenoten in Foam organiseert.

Foam_Lab volgt een intensief trainingsprogramma met masterclasses van professionals uit het werkveld, dit jaar met o.a. filmmaker en fotograaf Anton Corbijn, reclamemaker Erik Kessels, directeur van ID&T Duncan Stutterheim, directeur van Veronica Holding Guido van Nispen en fotograaf Morad Bouchakour. Foam_Lab deelnemers krijgen zo de kans een uitgebreid netwerk op te bouwen en werkervaring op te doen.