Lezersgallery: drie ideeën om thuis te fotograferen

Max Mostert 440 0
Ben jij ook verplicht om thuis te blijven? Of toevallig gewoon even lekker een dagje vrij? In dit artikel geven we je drie ideeën om thuis te fotograferen aan de hand van een aantal mooie foto’s die zijn ingestuurd in de lezersgallery.

Kinderen thuis

Kinderen zijn erg leuk om te fotograferen, omdat ze graag hun eigen ding doen. Laat dit vooral toe en regisseer niet teveel. Vraag de kinderen af en toe om te kijken, zodat ze kort in de lens kijken, maar niet te lang want dan komt het onnatuurlijk over. Het is handig om een snelle sluitertijd te kiezen, omdat kinderen snel bewegen. Een hoge ISO-waarde gebruik je in het geval van weinig licht. 

\

'Dromen' door Anja Engbers

'Oscar1' door Wil Koster

Stillevens thuis

Stillevens zijn een goede manier om thuis te oefenen met basis-instellingen. Ook is het een goede manier om sfeer te benadrukken in een foto. Een stilleven kun je thuis met alles uitproberen. Stillevens laten je anders kijken naar bepaalde alledaagse voorwerpen, bijvoorbeeld: 

  • wat is het effect van een nieuwe compositie
  • Op welke kleuren leg je de nadruk
  • De kleinste details voor een harmonieus beeld

'Monique's gele tulpen' door Freddy van Erp

Tulpen’ door Ed Polderman 

Macrofotografie thuis

Met een macrolens kan je van alles mooie foto’s nemen, ook binnenshuis dus! Ga bijvoorbeeld opzoek naar kleine inbrekertjes zoals Zander Proost deed in zijn foto hier onder. Maar macrofotografie is niet alleen weggelegd voor kleine insectjes. Je kunt het toepassen op vrijwel elk voorwerp wat je in huis hebt. 

Little Creep’ door Zander Proost 

'Peanuts' door Marco Hertog

Jouw foto in de spotlight? 

Upload jouw mooiste foto in de gallery van DIGIFOTO Pro en wie weet nemen we contact met je op voor een spotlight interview in DIGIFOTO Pro magazine!