Firmware-update Profoto B1 zorgt voor ondersteuning Canon EOS 1D X

jesse kraal 1235 0
Eind vorig jaar schudde Profoto de flitsmarkt op met de Profoto B1, een monoblock die je met de AirRemote TTL-C met ttl-functionaliteit kunt gebruiken. Er is nu een firmware-update beschikbaar, zodat je ook met de Canon EOS 1D X van alle functionaliteiten gebruik kunt maken.

November 2013 presenteerde Profoto de revolutionaire Profoto B1, een monoblock-flitser met accu en TTL-functionaliteit. De flitser werd zo enthousiast ontvangen dat de website van de fabrikant plat ging. Peter de Boer van Mamiya Nederland, importeur van Profoto, weet ons te melden dat ook in Nederland de Profoto B1 een groot succes is.

Bij introductie beloofde Profoto al continu te blijven werken aan updates voor het AirTTL-systeem. De eerste firmware-update (die gebruikers zelf kunnen installeren) is vanaf nu beschikbaar en voegt een van de meest gevraagde features toe: TTL-ondersteuning voor de Canon EOS 1D X. Daardoor kunnen fotografen nu ook met deze camera de TTL-functionaliteit van de Profoto B1 volledig benutten.

Update downloaden en instaleren

Updaten is volgens de Profoto heel eenvoudig: ga naar www.profoto.com/support, log in met je Profoto-account of maak een nieuwe aan, registreer je Profoto B1 en je AirRemote TTL-C (voor zover je dat nog niet gedaan hebt), download de software en volg de instructies om de firmware te installeren.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse