Spelen met vuur

Behind the Scenes: De vuurproef van Brian Smith

Redactie DIGIFO... 2086 0

Brian Smith is een fotograaf die streeft naar perfectie en altijd het uiterste vraagt van zijn apparatuur. Dus toen Profoto hem vroeg om de nieuwe Air Remote TTL-S te testen zocht hij de grenzen op en voegde elementen toe die hij niet kan beïnvloeden. Smith zocht een vuurvreter en zette deze tijdens het gouden uur op de foto.

De shoot was op locatie, niet in een studio, hij had maar kort de tijd omdat de zon snel onderging en ging aan de slag met vuur, wat lastig te controleren is. Toch is voor Smith zo'n fotoshoot de ideale manier om de remote te testen. 'Vaak werken dingen in de studio probleemloos, en vervolgens ga je naar de locatie en kom je erachter wat de problemen zijn.' Aldus Smith. Om de beelden te maken die Smith in zijn hoofd had maakte hij gebruik van drie Profoto B1 Off-Camera flitsers, één lamp met de OCF Beauty Dish White erop, net boven en tegenover het onderwerp en twee B1‘s met Profoto Zoom Reflectoren en ½ CTO-gels achter het onderwerp.Behind the Scenes: De vuurproef van Brian Smith

Brian Smith

Brian Smith is, volgens zijn eigen woorden, de gelukkigste mens op aarde. Op zijn 25ste won hij een Pulitzer, hij heeft gedineerd met de President van de Verenigde Staten, en is getrouwd met de mooist vrouw die hij ooit heeft gezien. Hij werkt al 30 jaar voor grote namen als Sports Illustrated, Time Magazine en Forbes en wordt vaak gevraagd om grote beroemdheden te fotograferen.

Het volledige verhaal van de fotoshoot met de vuurvreter is te lezen op de website van Profoto. Voor meer informatie over Brain Smith kun je kijken op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie