Blurb maakt fotoboek van je Instagram-foto's

Julian 3739 0
Blurb kondigt integratie met de populaire iPhone-app Instagram aan. Door op Blurb in te loggen met je Instagram-account kun je direct je foto's samenvoegen tot een fotoboekje van 18x18 cm.

Door op Blurb in te loggen op je Instagram-account kun je in een paar klikken je boek samenstellen. Blurb haalt de foto's van de Instagram-server en schotelt je direct een indeling voor met je 58 meest recente foto's. De foto die het meeste 'likes' kreeg van je volgers komt op de cover.

De indeling kun je vervolgens via de online Blurb Bookify software volledig naar wens aanpassen. Prijzen beginnen bij 10.95 euro (exclusief btw) voor een boekje van 20 pagina's met softcover.

'De ruim vijf miljoen gepassioneerde en creatieve Instagram-gebruikers verdienen een snelle en eenvoudige manier om hun foto's  te bundelen in een boek dat net zo mooi is vormgegeven als hun foto's', aldus Eileen Gittins, CEO van Blurb.

Resolutie

Instagram slaat je foto's op in lage resolutie van 612 x 612 pixels. Volgens Blurb wordt de resolutie automatisch verhoogt 'zodat de printkwaliteit gewaarborgd blijft'. Een kijkje in de bestelprocedure leert dat de foto's in de Blurb-editor 1050x1050 pixels groot zijn. Gezien de foto's bij Instagram in lage resolutie op de server staan doet Blurb waarschijnlijk een software­matige vergroting.