Een nieuwe stap vooruit

Canon introduceert de EOS C500 Mark II: 5,9K full frame

Siem van Woerkom 709 0
Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van haar nieuwe next generation camera binnen de Cinema EOS System-productlijn – de EOS C500 Mark II.

Indrukwekkende specs

De nieuwe EOS C500 Mark II is een compacte en veelzijdige 5,9K full frame camera die is ontworpen en geproduceerd met dezelfde expertise en technische kennis die ook de basis vormt van de innovatieve Cinema EOS System-productlijn. De indrukwekkende full frame-sensor van de EOS C500 Mark II werd door Canon ontwikkeld en geproduceerd en is afgestemd op het vermogen van Canon’s nieuwe DIGIC DV 7-processor.

De camera ondersteunt 5,9K intern Cinema RAW Light en 4K 4:2:2 10-bits XF-AVC-registratie en stelt daarmee professionals in staat om het volledige cinematografische beeld op een creatieve wijze te verkennen. Het is de eerste camera in deze productlijn met de mogelijkheid om 5,9K Cinema RAW Light op te nemen op nieuwe, snellere opslagmedia – CFexpress-kaarten. Om professionals meer flexibiliteit en efficiëntie te bieden, is het dankzij de twee CFexpress-kaartsleuven ook mogelijk om gelijktijdig op hetzelfde bestandstype op te nemen.

Ontworpen voor professionals

De EOS C500 Mark II is uitgerust met Canon’s 5,9K full frame CMOS-sensor en zorgt daarmee voor een filmische, immersieve full frame-uitstraling die wordt versterkt door Canon’s natuurlijke huidtint- en levensechte kleurweergave. Dankzij deze 5,9K-sensor en de nieuw ontwikkelde DIGIC DV 7-processor is de EOS C500 Mark II de ideale keuze voor professionals die 4K-content van topkwaliteit willen produceren. De processor maakt gebruik van een intelligent debayering-algoritme bij sampling van 5,9K naar 4K.

Hierbij wordt moiré onderdrukt en vermindert de ruis. Dit resulteert in een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Met zijn 15+ stops aan dynamic range en het omvangrijke kleurenspectrum is de EOS C500 Mark II perfect voor HDR-productie.

Makkelijk uit te breiden

Filmmakers kunnen hun camera configureren met twee verschillende uitbreidingsunits – de EU-V1 en EU-V2. Twee zoekers (EVF-V70 en EVF-V50) zijn eveneens als opties verkrijgbaar. De mogelijkheid de camera te voorzien van uitbreidingsunits zorgt in combinatie met de compacte vormgeving en het lichte gewicht voor meer opnameflexibiliteit, waardoor filmmakers over meer creatieve vrijheid beschikken.

De uitbreidingsunit EU-V1 vergroot de mogelijkheden van de EOS C500 Mark II met een Genlock/Sync BNC-interface, een Remote B-interface voor de optionele RC-V100-afstandsbediening en een Ethernet-interface voor IP-streaming of afstandsbediening met een browser. De uitbreidingsunit EU-V2 bevat ook deze interfaces, maar voegt daar nog twee XLR-ingangen en een 12-polige lensinterface aan toe. Daarnaast is deze uitbreidingsunit voorzien van een V-lock accuvatting met D-tap en een uitgang voor 24 V.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem