Introductie Samyang VDSLR 14mm T3.1 MK2 cine objectief

Christel de Wolff 1131 0
Samyang het nieuwe Samyang 14mm T3.1 VDSLR MK2 cine objectief, als uitbreiding van de vorig jaar aangekondigde VDSLR MK2 cine serie. Deze speciaal voor video ontwikkelde serie Samyang cine-objectieven, biedt een voordelige instap in de wereld van de cinematografie.

Naast een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, zijn de VDSLR MK2 objectieven ook voorzien van een aantal nieuwe mogelijkheden en verbeterde eigenschappen. De Samyang MK2 serie bestaat nu uit vijf van de meest gebruikte brandpuntsafstanden : 14mm T3.1, 24mm T1.5, 35mm T1.5, 50mm T1.5 en 85mm T1.5. De hoge T-stop waarden, hoge beeldkwaliteit en verbeterde gebruiksvriendelijke functies zijn beschikbaar voor zeven verschillende cameravattingen , zoals o.a. voor Full-Frame Canon EF, Canon RF en Sony E-mount.

 

Uitbreiding van de basisset van Cine-objectieven tot vijf van de meest gebruikte brandpunten

Met de vertrouwde beeldkwaliteit van de originele Samyang VDSLR-serie in gedachten, is de vernieuwde MK2-serie ontwikkeld als dé nieuwe basisset voor filmmakers. Samyang is sinds 2014, met de introductie van de VDSLR-serie, een pionier op het gebied van het ontwikkelen en produceren van een basisset van cine-objectieven. De Samyang VDSLR cine objectieven range is een onmisbare set voor onafhankelijke filmmakers en low-budget projectleiders, die hun helpt om hun creatieve horizon te verbreden. In die 6 jaar heeft Samyang haar technologische kennis verder vergroot en introduceert ze nu een aanvulling op de vernieuwde VDSLR MK2-serie, met talloze praktische nieuwe functies.

Compact cine-objectief dat de Full-Frame sensor volledig dekt

Het compacte formaat van de Samyang VDSLR-objectieven maakt ze perfect voor het filmen zonder statief en bij gebruik van een gimbal. De nieuwe Samyang VDSLR 14mm T3.1 MK2 is 9,6cm lang en weegt slechts 650,2 gram. De vorig jaar in augustus aangekondigde 50mm T1.5 MK2 is zelfs nog iets kleiner, met een lengte van 7,47cm en een gewicht van 525,8 gram. Ondanks hun compacte formaat dekken de VDSLR MK2 objectieven toch de Full-Frame sensor (36x24mm) volledig af, en zijn ze klaar voor iedere hoge kwaliteit videoproductie.

Meest populaire brandpuntsafstanden - Beschikbaar voor zeven cameravattingen

De nieuwe VDSLR MK2-serie bestaat uit 5 brandpuntsafstanden: 14 mm, 24 mm, 35 mm, 50 mm en 85 mm. Dit zijn de meest essentiële brandpuntsafstanden voor creatieve of commerciële cine-projecten. Alle vijf de objectieven zijn verkrijgbaar voor deze zeven typen cameravattingen: Canon EF, Sony E, Canon RF, Nikon F, Canon M, Fuji X en MFT. Ze zijn geschikt voor zowel DSLR- als mirrorless systemen en klaar om alle soorten filmmakers over de hele wereld te ondersteunen. Speciaal voor de Canon RF-vatting, zijn de Samyang VDSLR MK2 objectieven voorzien van een insteek-filterhouder, aan de achterzijde van het objectief, “binnen” de bajonet.

Lange scherpstelslag en traploos instelbaar diafragma

Ondanks de compacte afmetingen van de VDSLR MK2-serie, is het toch volledig uitgerust met ontkoppelde diafragma- en scherpstelringen. De lange scherpstelslag van meer dan 130°, stelt filmmakers in staat om zeer nauwkeurig en precies op het onderwerpen scherp te stellen, waardoor de videobeelden professioneler aanvoelen dan bij gebruik van autofocus foto-objectieven.

Vernieuwingen in de MK2 Cine serie

Waterafstotende afdichtingen

De nieuwe VDSLR MK2-serie is voorzien van een “O-ring” om zo het meest kwetsbare gedeelte tussen het objectief en de bajonet te beschermen. Het voorkomt zo dat stof, lichte regen of sneeuw binnendringt in de camera body. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om ook prachtige beelden vast te kunnen leggen onder slechte weersomstandigheden.

Negen-bladig diafragma voor uitzonderlijk mooie bokeh- en zonnester-effecten

De Samyang VDSLR MK2 serie is geüpdate met 9 diafragmabladen over alle vijf de brandpuntsafstanden, om zo te zorgen voor een uniforme zachte en cirkelvormige bokeh. Het voegt een driedimensionale kwaliteit toe en een aangenaam out-of-focus effect. Er kunnen ook 18 stralen “sun burst” gemaakt worden bij gebruik van kleinere diafragma's.

Geüpdatete afstand- en diafragmaschaal aan de zijkant van het objectief

De Samyang VDSLR MK2 modellen hebben een nieuw strak design; de zwarte en matte afwerking verhoogt de bruikbaarheid en professionaliteit van de set. Ze zijn licht van gewicht, maar toch stevig en volledig uitgerust voor tal van filmprojecten. De afstandsschalen zijn aan beide zijden afleesbaar, evenals de brandpuntsafstanden. Deze functies geven focus pullers en assistent cinematografen de mogelijkheid om intuïtiever te kunnen werken.

Beschikbaarheid en prijs

De Samyang 14mm T3.1 VDSLR MK2 en de rest van de serie met in totaal vijf brandpuntsafstanden is vanaf maart verkrijgbaar via de Samyang dealers in de Benelux. De adviesverkoopprijs van de Samyang 14mm T3.1 VDSLR MK2 is nog niet bekend.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel