Beleef hét fotomoment van 2016 – Reis met André Kuipers naar de eclips

Beleef hét fotomoment van 2016 – Reis met André Kuipers naar de eclips

Redactie DIGIFOTO Pro 4563
Een totale zonsverduistering is een droom voor fotografen. Op 9 maart 2016 vindt er een plaats in Indonesië. ExperienceTravel organiseert een reis om dit fenomeen op de beste plek vast te leggen. En niemand minder dan astronaut André Kuipers reist met je mee.

Advertorial

Astrofotografie is veel meer dan foto’s van sterren. Planeten, nevels, de maan, alles wat te maken heeft met sterrenkunde komt voorbij. Dus ook die zeldzame momenten overdag van een totale zonsverduistering.

Wat is er leuker dan het vastleggen van zo’n natuurverschijnsel in het bijzijn van André Kuipers? Reisorganisatie ExperienceTravel zorgt dat we dit in 2016 mee kunnen maken.

Ruimteverhalen van André Kuipers

De eerstvolgende eclips in Nederland kunnen we pas in 2135 waarnemen. ExperienceTravel zocht de beste locatie uit om dit jaar een eclips te bewonderen. Op 9 maart is de kans op een heldere lucht, en dus op het waarnemen van de zonsverduistering,  op Sulawesi het grootst.

Tijdens een 12-daagse reis met plek voor slechts 24 personen, reis je naar Sulawesi en naar het mooie Bali. Astronaut André Kuipers reist mee en deelt zijn verhalen over de ruimte.

Balinees Nieuwjaar

Een van de andere pluspunten van deze reis is dat je het Balinees Nieuwjaar meemaakt. Een mooie kans om lokale ceremonies vast te leggen. Ook de rijstterrassen, vulkanen en tempels van Bali zijn het fotograferen waard. Je verblijft bovendien in uitstekende hotels.

Meer weten over deze Once in a Lifetime ervaring? Ga naar www.ExperienceTravel.nl.

Tip: fotografeer de heldere sterrenhemel op het zuidelijk halfrond en reis met André Kuipers en je gezin naar Zuid-Afrika.

Tips voor hét moment

Met een grote brandpuntafstand leg je zoveel mogelijk details vast. Denk aan een lens van minimaal 400mm. Je kunt je ook focussen op het totaalbeeld van de omgeving; een verloopfilter komt dan goed van pas. Gebruik een eclipsbrilletje om je ogen te beschermen en houd deze op als je aan het fotograferen bent. Je objectief werkt immers als een vergrootglas.

Een goede ND filter of eventueel een grijsverloopfilter beschermt je sensor. Even niet aan het fotograferen? Dek dan de lens af. Maar een van de belangrijkste tips blijft: vergeet niet om zelf goed te kijken en te genieten als de zonsverduistering daar is!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie