The battle: 35mm versus 50mm

35mm of 50mm: welke is het beste voor reisfotografie?

Redactie 1287 0
Portret- en bruiloftsfotograaf Julia Trotti houdt van prime-objectieven. Ze houdt er zelfs zoveel van, dat ze alleen nog maar primes meeneemt als ze op reis gaat. Toen ze dan ook naar Gdansk, Poland ging, wilde ze bekijken wat het ultieme reisobjectief was: de 50mm of toch de 35mm

Let op: Deze video is in 2019 gemaakt, toen niemand nog ooit van het COVID-19-virus gehoord had. Op dit moment raden we natuurlijk niemand aan om onnodig op pad te gaan. Maar wanneer het weer mogelijk is om veilig te reizen, kun je maar beter goed voorbereid zijn. Met onderstaande tips dus. Veel plezier! 

35mm of 50 mm: wat is beter?

In een eerder video van een jaar geleden, gaf ze vijf redenen waarom ze dacht dat een 35mm lens ‘perfect was voor reisfotografie.’ Is ze dan toch van gedachten veranderd en wil ze liever haar ‘nifty fifty?’

35mm of 50mm: de voor en nadelen

In onze eigen ervaring kan je met de 50mm lens een heel eind uit de voeten: vaak worden personen slanker weergegeven dan met een 35mm. Een 35mm kan echter handig zijn als je wat meer van je omgeving wil weergeven.. Maar is het bij het fotograferen van een bord eten niet juist fijn als het eten wat groter wordt weergegeven? Bij de 50mm zit je automatisch dichter op je onderwerp waardoor je een intiemer portret kan schieten dan met de 35mm.

Vergelijk het zelf in onderstaande video

In onderstaande video vergelijkt Trotti haar Canon 35mm f/1.4 en de Canon 50 mm f/1.2 om te kijken hoe ze het doen met betrekking tot straat portretten, food photography, landschappen en close-up portretten. Dit doet ze in Polen. Bekijk de vergelijkende video hieronder.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie