2018 kent trage start cameraproductie

Redactie DIGIFO... 1449 0
De CIPA heeft voor januari 2018 verontrustende cijfers uitgebracht over de productie en verscheping van camera's. Volgens CIPA is in januari 30 procent minder camera's geproduceerd en verscheept ten opzicht van januari 2017.

Dalende markt in Verenigde Staten en Aziƫ

Volgens CIPA zijn de dalende cijfers vooral zichtbaar in de Verenigde Staten en Aziƫ, daar is meer dan 50 procent minder naartoe verscheept aan vaste lens camera's, compact- en bridge-camera's. Niet alles is negatief aan dit verhaal want misschien zijn er wel minder vaste lens camera's verkocht. De waarde van de camera's is wel verhoogd, wat aanduid dat er meer duurdere modellen worden verkocht.

Systeemcamera's en spiegelreflexcamera's

De productie van systeemcamera's hebben ook niet te leiden onder deze cijfers, gezien in dat segment de productie met 8 procent is verhoogt ondanks dat er 20 procent minder is verscheept. De spiegelreflexmarkt heeft er ook niet aan te leiden gezien die gelijk mee gaat met de systeemcameramarkt.

Japan

In Japan is iets opmerkelijks gaande, de spiegelreflexmarkt is in januari 2018 zelfs gestegen ten opzichte van januari 2017. Deze regio was de enige die geen daling zag in de spiegelreflexmarkt.

Prognose

Verder weet de CIPA te melden dat waar de algemene cameramarkt in januari 2017 gelijk liep aan die van januari 2016, de markt nu toch wel anders loopt. In januari 2018 is de markt met 40 procent gedaald in de verkoop van vaste lens camera's ten opzichte van januari 2016 en 2017. De prognose van CIPA is ook dat dit zichzelf niet meer rechttrekt voor 2018 en zelfs meer zal dalen.

We hopen dat dit een dipje is van januari en dat de cijfers van 2018 nog gaan verbeteren. Mocht je het hele rapport van CIPA willen lezen, ga dan naar deze site.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie